Binlerce Hoca Bu Özel Günde Müjdeli Haber Bekliyor

Binlerce Hoca Bu Özel Günde Müjdeli Haber Bekliyor
Binlerce Hoca Bu Özel Günde Müjdeli Haber Bekliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Ama çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge ve yeniden ödev ile kurumlar arası tayin gibi bir fazla sorunu bulunuyor. Binlerce hoca bugün müjdeli haber bekliyor.

ERDOĞAN VE SELÇUK UMUTLARIN YEŞERMESİNE NIÇIN OLDU

24 Haziran seçimleri öncesinde, öğretmen, polis, din görevlisi ve sağlık görevlilerine 3600 ilave gösterge verileceği açıklanmıştı. Ancak laf konusu düzenleme bir türlü hayata geçirilemedi. 3600 ek göstergeye ilişkin umutlar azalırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konudaki umutların yeniden canlanmasına yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polis, hoca, hemşire, din görevlisi ve öteki idarecilerin emeklilik ilave göstergelerini de 3600’e çıkaracaklarını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise daha evvelden yaptığı açıklamada 3600 ilave göstergeye ilişkin müjdenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde verileceğini bildirmişti.

MİLYONLARCA KAMU GÖREVLİSİNİ İLGİLENDİRİYOR

Bu açıklamalar yüz binlerce öğretmenin 24 Kasım’ı beklemesine niçin oldu. Ek gösterge beklediği için emekli olamayan binlerce hoca de bugün yapılması beklenen açıklamayı bekliyor. Keza, diğer gruplar da polis, din görevlisi ve sağlık çalışanları da, 3600 ek göstergeye ilişkin açıklamanın kendilerini de kapsayıp kapsamayacağını merak ediyor. Dolayısıyla 24 Kasım’da yapılması beklenen 3600 ek göstergeye ilişkin yorumlama milyonlarca kamu görevlisini etkiliyor.

ÖĞRETMENLERİN EMEKLİ MAAŞI 500 LİRA ARTACAK

Kıdem ve dereceye kadar değişmesine karşın ortalama olarak polislerde emekli maaşı 530 lira ikramiye ise 17 bin 100 lira artacak. Öğretmenlerde de asgari emekli maaşı artışı 500 lira olacak ve ikramiyelerdeki büyüme 13 bin lirayı geçecek. Ilave göstergesi 2200’den 3600’e çıkacak personelde ikramiye artışı 20 bin lirayı geçecek.

2016’DAN BU YANLAMASINA ÖDEV YAPILMIYOR

Öğretmenlerle ilgili bir diğer sorun ise yeniden atama ile kurumlar arası atama. 2016 hain darbe girişimi ardından MEB sözleşmeli öğretmen alımına başladı. Bu bununla beraber baştan görev ile kurumlar arası atamanın da sonunu getirdi. Ulusal Eğitim Bakanlığı, memurların istifa ettikten sonra bitmiş atanabilmelerinin 657 Sayılı devlet memurları kanununda düzenlenmesine rağmen Şubat 2016’dan bu yana her yerde tayin yapmıyor.

MEVZUATTA VAR AMA UYGULANMIYOR

17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Devlete Ait Gazetede Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hoca Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri net.Yeniden atama ve kurumlar arası görev için her tayin döneminde yüzde 1 kontenjan ayrılması gerekiyor. Öğretmen alımı yapılacağı zaman bu alandaki talepler de kontenjan ölçüsünde karşılanması gerekiyor. Mevzuatta olmasına karşın yine de herhangi bir başvuru yapılmıyor.