Binali Şimşek: Bu millete gözdağı sökmez

Binali Şimşek: Bu millete gözdağı sökmez
Binali Şimşek: Bu millete gözdağı sökmez
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan Refahiye’de konuşan TBMM Başkanı Şimşek, Kurban Bayramı’nı kutladı. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasından ABD’nin ülkemiz üzerindeki oyunlarını arttırdığını açıklayan Şimşek, Türkiye’nin boyun eğmeyeceğini söyledi.

“DEMOKRASİYİ KURTARDIK”

Bayramlarda hemşehrileriyle kucaklaştıklarını ve hasret giderdiklerini açıklayan Şimşek, şöyle konuştu:

“Dünyanın neresine giderse gitsinler, ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar ama tekrar tekrar vücutları orada lakin ruhları, akılları memleketindedir. Memleket, bayrak, ahali sevdası budur, hükümet Türkiye’nin teminatıdır. 15 Temmuz’da alçaklara hakettiği dersi veren, siz değil misiniz? O gece her biriniz, birer kahraman oldunuz. Sizler o gün meydanlardaydınız, ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi, demokrasimizi kurtardık.”

Binali Yıldırım: Bu millete gözdağı sökmez


“BU HÜKÜMETE TEHDIT SÖKMEZ”

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi şehitler verdiklerini oysa bayrağı teslim etmediklerini belirterek, o gece gaziler de verdiklerini lakin ülkeyi hainlere teslim etmediklerini dile getirdi.

“Kökleri dışarıya olan bu alçaklar o günkü yenilgiden görünen o ki ders almamışlar.” diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

“İşte derhal siz onun üstüne bu darbeden sonra yeniden bu ülkede darbeler olmasın diye tüzük değişikliğine 16 Nisan’da ‘evet’ dediniz. Arkasından da 24 Haziran’da da yeni sisteme ‘evet’ dediniz. Yeni sistemde başkanlık sisteminin Türkiye’de uygulamasını başlattınız. İçeride ve açık havada şer odaklarıyla işbirliği yapan alçak mihraklar, bu sefer yeni bir yöntemle harekete geçtiler, ülkemizin ekonomisini gaye aldılar. Döviz kurlarıyla, faizle, ekonomiyle Türkiye’ye hiza vermeye çalışıyorlar lakin buradan söylüyorum, hükümetten söylüyorum, hükümetin merkezinden söylüyorum, yeniden başaramayacaksınız. Bu hükümete tehdit, bu millete korkutma sökmez.”