Beyaz kod veren hekim: Ölüm eden amca için üzgünüm

Beyaz kod veren hekim: Ölüm eden amca için üzgünüm
Beyaz kod veren hekim: Ölüm eden amca için üzgünüm
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun’da, 23 Temmuz Pazartesi günü, Gemilerçekeği Mahallesi’nde yatalak Fatma Emine Topal’ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince eşi Yusuf Topal, ilaçları yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını temin etmek amacıyla 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti.

HASTAYI GÖRMEDEN İLAÇLARI YAZAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Doktor Ö.Y.’ye başvuran Yusuf Topal, eşi namına düzenlenen Sağlık Durumu Kurulu raporunu göstererek, ilaçları reçeteye yazdırmak istedi.

Doktor Ö.Y. ise hastayı görmeden ilaçları yazamayacağını belirtti. Bunun üzerine Topal, ‘evde bakım hizmeti’ kararı olduğuna dair raporu göstererek, sıhhat görevlilerinin eve gelmesini istek etti.

Ihtiyar adam gözaltına alınırken öldü

TERS KELEPÇE TAKILIP BİBER GAZI SIKILDI

Doktor Ö.Y. ile Yusuf Topal aralarında, iddiaya göre, tartışma çıktı. Ağız Dalaşı sırasında doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üstüne polis ekipleri, sağlık merkezine geldi.

Polisler, Topal’ı gözaltına edinmek istedi. Yusuf Topal, direndiği polisler göre yaka paça polis aracına bindirilmek istendi. Zit kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, bu sırada fenalaşarak, yere yığıldı.

Beyaz kod veren doktor: Vefat eden amca için üzgünüm

YÜREK KRİZİ GEÇİREREK HAYATINI KAYBETTİ

Polisler, yerde sürükleyerek, araca bindirdikleri Topal’ı Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yürek krizi geçirdiği belirlenen Yusuf Topal, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

POLİSLER VE DOKTOR AÇIĞA ALINDI

Olay sonrası polis memurları T.K. ve H.Ş. ile doktor Ö.Y., açığa alınarak, haklarında soruşturma açıldı.

Olayla ilgili İçişleri ve Sağlık bakanlıkları tarafından başlatılan soruşturmalar zarfında görevlendirilen müfettişlerin sorgulamaları sürerken, olayın arkasından açığa alınan doktor Ö.Y., ise sosyal ağ hesabından yaptığı paylaşımla ağlamaklı olduğunu açıklama etti.

Beyaz kod veren doktor: Vefat eden amca için üzgünüm

“BR BİRİNİN BURNU KANASIN İSTEMEYİZ”

Verdiği ‘beyaz kod ’ sonrası polislerce biber gazı sıkılıp, zit kelepçe takıldığı sırada yürek krizi geçirerek yaşamını yitiren Topal için dertli olduğunu bildiren Doktor Ö.Y. paylaşımında şöyle dedi:

“Değerli meslektaşlarım, kardeşlerim. Bu engebeli sürecimde her birinizin yanımda olduğunu her anımda hissettim ve hissetmeye devam ediyorum. Benim için en önemlisi manevi, bunun dışında maddi desteklerinizi görüyorum, beni mahcup ediyorsunuz. pek fazla mesaj, pek hoş yorum okudum ve okumaya devam ediyorum oysa, ne kadar duygulandığımı tanım edemem. Ölüm eden amca için natürel ki çok üzgünüm. Bizler birer doktor olarak yok birinin ölmesini, burnu kanasın istemeyiz. Yalnız değilim! Yalnız değiliz! Güçlüyüm, güçlüyüz! Hepinizi fazla seviyorum. Size ne dek teşekkür etsem eksik. Yarınlar daha güzel olacak. İnanıyorum, itimat etmek istiyorum, inanmak istiyoruz.”

Beyaz kod veren doktor: Vefat eden amca için üzgünüm

Beyaz kod veren doktor: Vefat eden amca için üzgünüm