Benzin ve motorinde ÖTV’den karşılanan miktar

Benzin ve motorinde ÖTV'den karşılanan miktar
Benzin ve motorinde ÖTV'den karşılanan miktar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reuters’a veri veren konu hakkında bilgi sahibi iki yetkili, bugüne kadar sistemin bütçeye etkisinin takriben 2 milyar TL civarında olduğunu, bugünden geçerli artışlarla birlikte maliyetin bir arz daha artacağını belirtti.

ZAMLAR POMPAYA YANSIMIYOR

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Işveren Sendikası (EPGİS) benzinin litre fiyatının bugünden itibaren 46 kuruş, motorinin ise 58 kuruş artırıldığını, özel tüketim vergisinden karşılanacak bu artışın pompa fiyatlarına yansımayacağını açıkladı.

MAYISTAN BERİ BENZİNE 88 KURUŞ ZAM GELDİ

Böylece benzinin litresine yeni sistemin devreye girdiği Mayıs ayı ortasından bugüne 88 kuruş motorinin litresine 89 kuruş zam üretilmiş oldu.

YILLIK MALİYET 6.5 MİLYAR LİRA OLACAK

ÖTE TARAFTAN konu hakkında data sahibi bir diğer yetkili ise uygulamanın yıllık maliyetinin 6.5 milyar TL olarak hesaplandığını söyledi.

BAKANLAR KURULU’NUN ÖTV KARARI

Bakanlar Kurulu, mayıs ayı ortasında yakıt, motorin ve oto gazda, petrol fiyatları ve döviz kuruna tabi çoğaltma yaşanması durumunda, bu mallara uygulanan özel tüketim vergisinin (ÖTV), gerçekleşen büyüme dek azaltılmasına karar vermişti.

Resmi Gazete’de bulunan Bakanlar Kurulu kararına kadar, mazot fiyatlarında petrol fiyatları ve döviz kuruna alt artma olması halinde, söz konusu malların bağlı olduğu ÖTV tutarları, gerçekleşen büyüme tutarı kadar azalış yapılmak suretiyle uygulanıyor.

EPGİS’in daha önce verdiği bilgilere kadar ağustos ayı başına kadar sistemin maliyeti 1.7 milyar TL olarak gerçekleşmişti.