Belediye Başkanı tasarruf için makam arabasından vazgeçti

Belediye Başkanı tasarruf için makam arabasından vazgeçti
Belediye Başkanı tasarruf için makam arabasından vazgeçti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak’ın kamuda tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını açıklamasının ardından, belediye kadar kiralanan makam aracını iade ederek, yerine parasını cebinden ödeyip araba satın aldı. Başkan Gül, otomobilin akaryakıt parasını da kendisinin karşılayacağını kaydetti.

“ÖRNEK EDINMEK İÇİN BAŞLATTIM”

Bakan Albayrak’ın tasarruf tedbirlerine başladığını aktaran Başkan Gül, “Ülkemizin de buna ihtiyacı vardı. 1995 yılında belediye başkanıyken, ‘Makam araçlarımızı bırakalım’ diye bir açıklamam olmuştu. O 5 yıllık dönemde makam aracımı kullanmamıştım. Bakan Bey ilk tasarruf tedbirlerini de belediyelerden başlattı. Ben de misal elde etmek üzere, bunu başlattım. Aracımı kendim satın aldım. Yakıtını kendim koyuyorum. Yalnızca belediyenin şoförleri arabamda çalışıyor fakat doğal olarak pek olması gerekli. Bunun Türkiye’ye misal olması lüzumlu” dedi.

Belediye Başkanı tasarruf için makam arabasından vazgeçti

“BAŞKAN YARDIMCILARI DA KULLANMAYACAK”

Milyon liralık araçlara binme gibi lüksleri olamayacağını söyleyen Gül, “Benim zaten hiç olmadı. 1994 yılında belediye başkanlığı dönemimde eski bir Mercedes vardı. Burada durdu. Bitmiş seçildiğim vakit yeni 2005 model bir araç vardı. O burada durdu. Lakin benim kullandığım kiralık bir minibüstü. Ben onu da tasarruf tedbirlerinde bıraktım. Derhal de daire müdürlerimiz saat 17.00’den sonradan makam araçlarını hiç kullanmayacak. Başkan yardımcılarımız da kullanmayacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı tasarruf için makam arabasından vazgeçti

“YAKITIMI DA KENDİM ÖDEYECEĞİM”

Kemer Belediyesi olarak tasarruf tedbirleri yönünde bir adım attıklarını ifade eden Başkan Gül, “İnşallah bundan daha sonra da tüm belediyelerimiz, halkın belediyesi, halkın içerisindeysek biz halka misal almak zorundayız. Irk burada bezginlik çekerken bizim o nesil makam araçlarıyla gece gündüz cirit atmamızın fazla doğru olduğunu düşünmedik. Kemer Belediyesi olarak, ben de Belediye Başkanı Mustafa Gül olarak buna karar verdik. Bundan sonradan kendi aracımla yakıtımı da kendim koyarak görevimi yapmaya devam edeceğim” dedi.