Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: ‘Rusya Bizim Koruyucu Meleğimiz’

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: 'Rusya Bizim Koruyucu Meleğimiz'
Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: 'Rusya Bizim Koruyucu Meleğimiz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede Putin’e ‘melek tablosu’ hediye etmesinin nedenini açıklayarak, “Rusya bizim koruyucu meleğimiz. Benim Putin’e verdiğim armağan buna dair bir hediyeydi” dedi.

Rusya’nın Soçi şehrinde 22 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile mülâkat yaptıktan sonra Putin’e ‘melek tablosu’ armağan eden Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko hediyenin anlamını açıkladı. Ülkesinde yayınlama yapan devlet televizyonu Belarus – 1 televizyonuna konuşan Lukaşenko, ilk kez ABD almak üzere batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı idareli kısıtlamaları değerlendirdi. Lukaşenko, “Bizim Amerika ve batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı idareli kısıtlamayı fırsata çevirme gibi bir amacımız hiçbir zaman olmayacak. Rusya ile Belarus halkı kardeştir. İki ahali da aynı kökten gelir. Belarus ve Rusya’nın ilk kez ekonomi almak üzere birçok konuda bağları var. Bu tahvil hiçbir zaman kopmayacak. Belarus daima Rusya’ya tabi kalacak” dedi.

“Rusya, Belarus’un koruyucu meleği”

Soçi’de Putin ile yaptığı görüşmeden sonradan Putin’e takdim ettiği ‘melek tablosu’ hediyesinin sorulmasını değerlendiren Lukaşenko, “Ben Cumhurbaşkanı olduğum ilk andan itibaren hep aynı fikirleri savundum. Fikirlerim hiç değişmedi. Rusya bizim koruyucu meleğimiz. Benim Putin’e verdiğim armağan buna dair bir hediyeydi. Rusya bizim koruyucu meleğimiz, Belarus da Rusya’nın koruyucu meleğidir. Benim sayın Putin’e armağan ettiğim hediye her iki ülkenin birbirinin koruyucu meleği anlamı olduğunu taşıyordu” ifadelerini kullandı. – MOSKOVA