Bedelli Askerlikte Celp Tarihleri Belirlenmiş Oldu

Bedelli Askerlikte Celp Tarihleri Belirlenmiş Oldu
Bedelli Askerlikte Celp Tarihleri Belirlenmiş Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayanlar için 3 döneme ait celp tarihleri kesin oldu.

ULUSAL SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Ulusal Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin esas askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin talimatlar ile “kontrol, celp, sevk ve esas eğitim süreci diyagramı” bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.

3 DÖNEME AİT CELP TARİHLERİ KESIN OLDU

Ilk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, denetleme durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi. Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) tabanca altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) tabanca altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018’de e-Devlet’te ilan edilecek.

Birincil 3 döneme planlanmayan öteki yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım’dan sonradan yapılarak keza duyurulacak.

İŞLEMLERİNİ SÜRESİNDE TAMAMLAMAYANLAR KAPSAM DIŞINA ÇIKARTILACAK

Celp dönemleri duyuru edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet’te bana kalırsa kayıtlı denetleme tarihine dek tamamlaması gerekecek.

Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile “www.asal.msb.gov.tr” adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu’nun 25 ve 45’inci maddeleri gereği yükümlülere beyanname mahiyetinde olacak.