Bedelli Askerliğe Rekor Başvuru Formu! Hazine’ye 4,5 Milyara Yakın Para Girdi

Bedelli Askerliğe Rekor Başvuru Formu! Hazine'ye 4,5 Milyara Yakın Para Girdi
Bedelli Askerliğe Rekor Başvuru Formu! Hazine'ye 4,5 Milyara Yakın Para Girdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardındaki ilk 2 gün içinde 200 bine yakın başvuru formu yapılırken Bakan Akar, “Hedefimiz gençlerimizin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır.” demişti.

BİR HAFTADA SAYI 290 BİNİ AŞTI

Ak Parti ve bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos itibarıyla bedelli askerlikten kullanmak için yapılan kullanım 290 bin’i aştı. Bu Nedenle Hazine’ye de 4,5 milyara yakın para girdi.

BİR ÖNCEKİ BEDELLİDEN 203 BİN BIREY YARARLANMIŞTI

Bedelli askerlikten bir önceki toplamda 203 bin birey yararlanmıştı. 2011’de çıkan bedellide ise toplamda 66 bin birey uygulama yapmıştı.

SON KULLANIM SÜRESİ 3 KASIM

Tatbik süresinin 3 Kasım’da sona ereceğine uyarı çeken Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, bedelli askerlik başvurularının e-devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden yapıldığını hatırlattı.

BEDELLİ ÜCRETİ 15 BİN TL

Bedelliden 1 Ocak 1994 tarihi dahil olup bu tarihten önce doğanlar 15 bin TL ödeyerek yararlanabiliyor. Bedelli askerlik yapacaklar 21 günlük esas askerlik eğitimi alacak. Yurtdışında yaşayanlar ise 2 bin euro ödeyip Ulusal Savunma Bakanlığı göre verilecek uzakta eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak.