Bebekler robotlara emanet!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RoHo Care adı verilen sistem ile Japonya’da nüfus popülasyonunun artışını bile engeller hale gelen çocuk bakımı sorununa teknolojik bir bakış açısı sunuluyor. Bu sistem ile çocuklara bakabilecek robotlar geliştirmeyi hedefleyen geliştiriciler bu sayede çocuk bakma yükünü ailelerin üzerinden almak istiyor.

Ekibin lideri Makoto Hara perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte, sistemin temel parçası olarak tasarlanan Or-B robotları tanıttı.

Bu yaz denenecek robotların 2018’den itibaren faaliyete geçebileceği belirtildi. RoHo Care bakım merkezlerinde bir yetişkin ve dört Or-B robot bulunacak. Bu ekip 60 çocuğa bakıcılık yapabilecek.

Hara Or-B‘nin insanlar gibi yorulup acıkmadığını ve psikolojisinin bu gibi durumlardan etkilenmesi şeklinde bir sorunu bulunmadığını belirterek, robotların aynı hikayeleri sıkılmadan tekrar tekrar anlatabileceğini söyledi.

Ayrıca robotlar geniş çizgi film arşivleriyle çocuklara her zaman ilginç içerikler sunup sinirlenmelerini engelleyebilecek. RoHo Care merkezlerinde robotlara otonom drone‘lar da eşlik edecek.