BDDK’nın Swap Hamlesi Sonrası Döviz Çakıldı

BDDK'nın Swap Hamlesi Sonrası Döviz Çakıldı
BDDK'nın Swap Hamlesi Sonrası Döviz Çakıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankaların swap işlemlerine getirilen kısıtlamalarda oran değişti. Bankaların swap işlemler toplamı bankaların hukuki özkaynak toplamının yüzde 25’ini geçemeyecek.

DOLAR VE EURO ANINDA TEPKİ VERDİ

Bu hamle sonrası dövizdeki düşüş eğilimi devam etti. Sabahleyin saatlerinde güne 6,35 ile başlayan dolar şu sıralar 6,06 seviyesinde işlem görüyor. Euro da 7,30’dan 6,87 seviyesine geriledi.

TL’NİN DEĞER KAZANCI YÜZDE 10’A YAKLAŞTI

Türk Lirası’ndaki değerinde kazancı gün içerisinde yüzde 10 seviyesine yaklaşırken, sabah saatlerine ABD ürünlerine ilave ücret düzenlemesinin arkasında illikit piyasalarda kurda hafif yukarı yönlü hareket yaşanarak 6,50 üzerini görse de kısa süren satışların gerisinde TL toparlanmasını sürdürdü. 15 Ağustos sabahı dolar 6,35 – 6.40 TL arasında, euro ise 7,30 seviyesinin aşağı el değiştirdi.

PİYASALAR İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ İZLİYOR

Piyasalar, ABD ve Türkiye arasında dün tutukluluğuna itiraz için başvuru formu yapılan Rahip Brunson olayını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrini izlemeye devam ediyor. Veri akışında ise işsizlik rakamları, bütçe dengesi ve ABD sanayi üretimi dikkat çekiyor.