BBP Lideri Destici: Gönül İttifakı Şüphesiz Olabilir

BBP Lideri Destici: Gönül İttifakı Şüphesiz Olabilir
BBP Lideri Destici: Gönül İttifakı Şüphesiz Olabilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Mustafa Destici, 2019’daki lokal tercih için ittifak yapıp, yapmayacaklarına ilişkin “Yasal olarak şimdi lokal seçimlerle ilgili bu, olası yok; fakat bir gönül ittifakı olabilir mi, kuşkusuz olabilir” dedi. 

Sivas Kongresi’nin 99’uncu sene dönümü kutlama etkinliklerine katılmak üzere kente gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin terörle mücadelesinin ayrıca içeride keza de haricen devam ettiğini vurgulayan Destici, Suriye’nin kuzeyinde koskocoman belalar olduğunu söyledi. Suriye’de savaşın her yerde başlatıldığını kaydeden Destici, İdlib’e başlatılan operasyonlar hakkında şunları söyledi:

“Bir taraftan PKK, PYD ile uğraşıyoruz, öbür taraftan başka uluslararası güçler Suriye’de derhal hemen hemen savaşı bitmiş başlatıyorlar. Bugün Rusya’nın desteği ile Suriye Esed rejimi Şam yönetimi İdlib’e işlem başlattı. Yani Suriye’nin başlattığı bu operasyonun faturası yeniden Türkiye’ye çıkabilir. Yüz binlerce göç dalgası ile Türkiye karşı karşıya kalabilir. Türkiye’nin burada yapması gereken şudur. Evet, daha önce ön çalışmasız yakalandık bambaşka politikalar uygulandı lakin acilen yapılması gereken İdlib, Türkiye aralarında mutlaka güvenlikli cepheler oluşturması lüzumlu ve bu göç dalgasının buralarda tutulması gerekli ve buralara da ara tampon bölgeler oluşturularak tutulması lazım. Uluslararası kuruluşların gözetiminde buralarda insanların hayatının da garanti altına alınması gerekli. Yani onlarda Esed rejiminin, Rusya’nın ya da İdlib’de yer alan öteki güçlerin terörist grupların, bambaşka grupların, Suriye’de iç savaşın tarafı olan ayrı grupların ateşleri aralarında kalmaması gerekli. İnsani dramların yaşanmaması lüzumlu. Onun için mutlaka lakin mutlaka güvenlikli ceplerin oluşturulması lazım ve hem Türkiye’nin yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalmaması hem de o insanların güvenliği açısından bunların ivedilikle yapılması lüzumlu. Hatta Türkiye’nin Rusya, İran ve Çin’de buraya müdahil oluyor; bu ülkelere ilk kez Rusya elde etmek üzere cepler oluşmadan, güvenlikli bölgeler oluşturulmadan bu operasyonun başlatılmaması noktasında talepleri vardı. Bu taleplerinde biz dikkate alınmasını bekliyoruz.” 

‘OPERASYONLAR DEVAM ETMELİ’

Türkiye’nin sınır dışına başlattığı operasyonların sürdürülmesi gerektiğini savunan Destici “Bağlı öbür taraftan Türkiye, kendi güvenliği ve bölgesinin güvenliği açısından PKK’ya, PYD’ye YPG’ye operasyonlara devam ediyor. Bu operasyonların hız kesmeden devam etmesi lüzumlu. Sadece Türkiye sınırları içerisinde yok; Suriye’nin kuzeyi öncelikle olmak üzere Irak’ın kuzeyi, Sincar, Gaz Lambası tüm bu bölgelerin Tel Abyad, ‘Kobani’ dedikleri Ayn el-Arab bütün bu bölgelerden PKK’nın, PYD ve YPG’nin ne pahasına olursa olsun çıkartılması lazım. Bu konuda biz Büyük Birlik Partisi olarak terörle mücadelenin sonuna kadar yanında olduğumuzu, arkasında olduğumuzu açıklama ediyorum” dedi. 

‘MİLLETİMİZ BEDELİNİ ÖDEMEYE BAŞLADI’

Türkiye’nin ekonomik ambargoyla ve bunun sonucunda krizle karşı karşıya olduğunu kaydeden Destici, “Milletimiz bunun ağır bedelini yavaşça ödemeye başladı. Zamlar peşi sıra kuytu veya açık uygulanmaya başladı. Bağlı bu bir taraftan vatandaşın belini bükerken öbür taraftan da üretime ağır darbeler vurmaya başladı. Bunlarla ilgili çabuk tedbirlerin alınması lüzumlu. Biz maalesef aklımızı başımıza almış değiliz. Yani bizim bu hesaplı gizli boğazdan çıkmamızın yolu ya da bize aleyhinde uygulanan idareli ambargolarla muhatap olmamak veya muhatap olduğumuzda karşı koymanın yolu üretim ve tasarruftan geçiyor. Yani siz üretmezseniz veya ürettiğinizden fazla tüketir tasarruf etmezseniz bu nesil saldırılarla hesaplı ambargolarla karşısında karşıya kalırsınız” diye konuştu. 

‘GÖNÜL İTTİFAKI OLABİLİR’

Bir basın mensubunun lokal seçimlerde ittifak olup, olmayacağını sorması üzerine BBP Lideri Destici, şunları söyledi:  

“Yasal olarak acilen lokal seçimlerle ilgili bu mümkün yok; ama bir gönül ittifakı olabilir mi, muhakkak olabilir. Çünkü bizim cumhur ittifakımız, biz daha önce de açıklama ettik, sadece 24 Haziran seçimlerine yönelik yalnızca o seçimleri kazanmaya karşın bir ittifak değildi. Biz devletin bekasını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyerek ve devlete ve millete yönelmiş tehditleri bertaraf etmek adına bu ittifakı kurmuştuk ve bu tehditler ortadan kalkmadı. Bu tehditler devam ediyor. Dün 15 Temmuz darbesi oldu bugün hesaplı tehditleri, ambargoları yaşıyoruz, terör tehdidi tüm hızıyla devam ediyor. Dolayısıyla da bu tehditler ortadan kalkmadan kesinlikle ancak bizim ittifakımız bitmez ve bizim ittifakımız şu anda devam ediyor. Lakin bu ittifakın şeklinin nasıl olacağı noktasında bunun bir gönül ittifakı safhasında mı kalacak yoksa bazı şehirlerde veya bazı bölgelerde bir vücut mu bulacak müşahhas bir ülkü mi gelecek; bununla ilgili az önce netleşmiş bir şey değil. Ama şu var; keza AK Parti hem Milliyetçi Hareket Partisi keza de Büyük Birlik Partisi’ne yerel seçimlerde de bu ittifakın lazım olan yerlerde, lüzumlu olan yerlerde devam etmesi yönünde bir irade beyanı var. Biz arzu ve istek var. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak bu özlem ve ricası doğru buluyoruz, doğru değerlendiriyoruz. Yan biz şu anda devlete ait bir ittifak olmayacağı için olmadığı için bütün bu görüşmelerde başlayıp neticelenmediği için biz kendimiz, Sivas başta edinmek üzere bütün illerde seçimlere kendi kadrolarımızla girmek üzere hazırlıklarımızı başlattık ve devam ettiriyoruz.” 

– Sivas