BBP Başkanı Destici: ‘Ab Bir Hayal Tüneli’

BBP Başkanı Destici: 'Ab Bir Hayal Tüneli'
BBP Başkanı Destici: 'Ab Bir Hayal Tüneli'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “300 milyonluk Türk dünyası bir araya kazanç ve Türk birliğini kurabilirsek bundan böyle bize Avrupa Birliğinden hayır gelmeyeceğini en başından beri söylüyoruz. Bundan Böyle orada boşuna beklememeli ve kendi Türk birliğimizi mutlaka kurmalıyız” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sonra partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türk ve İslam dünyasının öyle çok noktasında kan ve göz yaşı olduğunu bildiren Başkan Destici, “Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Kırım’dan Myanmar’a, Kerkük’tan Halep’e Bayırbıcağ’a kadar pek çok noktada kan ve gözyaşı var. Dolayısıyla bu tür kongreler, bu cins organizasyonlar, bu cins birliktelikler, hem Türk dünyasındaki tüm kardeşlerimizin soydaşlarımızın dindaşlarımızın birbirinden farkında olan olmasını, dertleriyle hemhal olmasını sağlıyor” dedi.

Avrupa Birliği konusunda da görüşlerini dile getiren Başkan Destici, “Her Zaman birlikte olursak 300 milyonluk Türk dünyası bir araya gelir ve Türk birliğini kurabilirsek artık bize Avrupa Birliğinden hayır gelmeyeceğini en başından beri söylüyoruz. Bir düş tüneli olduğunu söylüyoruz. şu anda zaten bizim AB üyeliğimiz üyeliği iddiası çok da realist gibi durmuyor. Çünkü AB 80 milyonluk bir Türkiye ve ardındaki 300 milyonluk Türk dünyasının olduğu bir Türkiyeyi, 2 milyara yakın nüfusu olan İslam dünyasının temsilcisi lokomotif ülke konumundaki Türkiyeyi AB’ye almıyor. Çünkü aldığı anda Türkiye oradaki laf sahibi ülkelerin başında gelecek. Dolayısıyla ben yalnızca bu sebebin bile almamaları için kendileri için bir kıstas olduğunu düşünüyorum. Bundan Böyle orada boşuna beklememeli ve biz kendi Türk birliğimizi mutlaka lakin mutlaka kurup Türk dünyasındaki bu problemleri çözmek zorundayız” biçiminde konuştu.

“Lokal seçimlere kendi adımızla katılacağız”

Türkiye’de 2019 yılı Mart ayında yerel seçimlere gidileceğini söyleyen Başkan Destici, parti olarak hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, “Bugün buraya benimle gelen genel başkan yardımcımız, il başkanımız ve çevre ilçe başkanlarımız, merkez karar yönetim kurulu üyelerimiz Balıkesir teşkilatlarımızla birlikte bu konuyu da gündemimize alacağız. Büyük Birlik Partisi’nin önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili hazırlıkları tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah BBP olarak önümüzdeki yerel seçimlere Balıkesir ve öteki illerimiz BBP emrindeki fakat kendi adıyla ve kendi amblemi ile katılacaktır. İttifak sorusu bana dünde soruldu “lokal seçimlerde ittifak var mı diye?” Biz Cumhur İttifakını yalnızca 24 Haziran seçimlerine yönelik bir ittifak olmadığını devletin bekasını ülkenin bütünlüğü ve milletin istiklalini ve istikbalini önceleyerek yapıldığını, dolayısıyla devletin üzerinde ülkeye ve millete yönelik tehditler ortadayken kuşkusuz ama bu ittifakın süreceğini bu ittifakın sürdürülmesi konusundaki kararlılığımızı da ortaya koyduk. Ama onun şekli nasıl olur, zamanı ne süre konuşulur tüm bunlarla ilgili şuanda atılmış, konuşulmuş bedensel bir adım yok. Fakat ayrıca Ak Parti’dem hem MHP’den keza de bizden bu yönde resmi olmasa bile bir gönül ittifakı biçiminde bunun gerçekleşmesi yönünde olumlu direktifler gelmektedir. Buda Türkiye ve Türk milletinin hayrına olacaktır diye düşünüyorum. Ama biz şu anada BBP olarak tüm bunları kenara bırakarak bütün il ve ilçelerimizde yerel seçimlerin yapılacağı her noktada kendi adaylarımızla katılacakmış gibi hazırlanıyoruz. Bu hazırlıklarımızı da birkaç ay içinde tamamlayarak ondan sonrada adaylarımızla birlikte sahaya da inmiş olacağız” dedi.

“Emeklilikte bende yaşa takılanlardanım”

BBP’nin mağdur olan bütün kesimlerin yanında olduğuna uyarı çeken Başkan Destici, kendisinin de emeklilikte yaşa takılan mağdurlardan biri olduğunu belirterek, “Ahali işe başlarken kendilerine devlet demiş ki; sen şu dek sene çalışacaksın, şu dek prim gün sayısı değin çalışacaksın. Onun sonunda şu yaşta emekli olacaksın. Bu şartlarda işe başlamış. Lakin gel gör ancak daha sonra aradan vakit geçtikten daha sonra demiş fakat; ben kuralları değiştiriyorum. Sen emeklilikteki yaş gününü tamamlasan bile, dolayısıyla yaşın gelmişse bile 5 sene varsa 5 yıl, 10 sene varsa 10 sene bekleyeceksin demiş ve tek taraflı olarak kanuni düzenleme yapmış. Bende emeklilikte yaşa takılanlardan bir tanesiyim. Emekli almak için 3 sene bekledim emekliliği yargı ettikten daha sonra. Dolayısı ile bunun zorluğunu biliyorum. Bu konunun mutlaka fakat mutlaka emekliliği hakketmiş vatandaşlarımızın lehine bir çözüme kavuşturulmasını istek ediyoruz. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin devletimizin bütçesini göz önünde tutarak, onuda hasar sokmadan düzenlenmesi, adalet kayıplarının oluşmaması ve haklarının iade edilmesi taraftarıyız. Bu konuda meclise gelecek düzenlemeleri de inceledikten sonra kendi düşünce ve düşüncelerimizi de paylaşacağız. Ama bizim oyumuz emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde olacaktır. Bunu da açık ve net bir şekilde söylüyorum” biçiminde konuştu. – BALIKESİR