Bayram tatilinin dönüş yoğunluğu erken başladı

Bayram tatilinin dönüş yoğunluğu erken başladı
Bayram tatilinin dönüş yoğunluğu erken başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale’de 9 jurnal Kurban Bayramı tatili öncesi özellikle boğazın Avrupa yakasında tatilciler, uzun feribot kuyrukları oluşturmuştu. Ege ve Kuzey Ege sahillerindeki tatillerini erken bitirenler, bugün dönüşe geçti. Bir Takım kişiler ise bayram ziyaretleri dolayısıyla yollara koyuldu.

Çanakkale’den Eceabat ilçesine ve Kilitbahir köyüne feribot ile geçiş gerçekleştirmek isteyen sürücüler, yoğunluğa niçin oldu. Çanakkale feribot iskelesinde Kayserili Ahmetpaşa Ceddesi, İnönü Caddesi ve Demircioğlu Caddesi’ne dek uzanan 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık 2 saat araba vapuru esnasında ummak zorunda kalan sürücüler ise bu duruma karşı çıktı.

Çanakkale merkezine geçiş gerçekleştirmek isteyenler de Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu. Çanakkale ’de feribot yoğunluğunun meydana geldiği öteki hat ise Lapseki- Gelibolu ve Kameriye- Gelibolu oldu. Trafik ekipleri, feribot iskelelerindeki yoğunluğu aranje etmek için gün boyun mesai yaptı.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. göre Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki yoğunluk nedeniyle seferlerin doldur- boşalt sistemiyle yapıldığı belirtildi.

öte yandan Kurban Bayramı tatili her tarafında Çanakkale- Kilitbahir hattında 4, Çanakkale- Eceabat hattında 3, Lapseki- Gelibolu hattında 4, Kabatepe- Gökçeada hattında 3, Geyikli- Bozcaada hattında ise 2 edinmek üzere toplam 16 feribotla hizmet veriliyor.