Başparmağı kopan çocuğa parmak nakli

Başparmağı kopan çocuğa parmak nakli
Başparmağı kopan çocuğa parmak nakli
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya kadar, 12 yaşındaki Sezgin Aktan elini traktör kayışına kaptırması sebebiyle Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi ivedi servisine kaldırıldı.

Sağ başparmağı kopan ve dikilemez halde olan Aktan için hastane yönetimi, hekimlerle yapılan istişareler sonucu ameliyata karar verdi.

IŞLEM 5 SAAT SÜRDÜ

Başparmağın kopmuş olması dolayısıyla elinin işlevini yüzde 50 kaybetme ihtimali bulunan hastanın, “güç ve tehlikeli operasyon grubunda” yer alan ameliyatını, operatör doktorlar Yakup Işık, Abdülkadir Calavul, Sedat Avşar ve Kadir Dertsiz gerçekleştirdi.

Yaklaşık 5 saat süren operasyonda, hastanın sol ayağının ikinci parmağı alınarak kopan sağ el başparmağının yerine nakledildi.

Ameliyat sonrası kritik süreyi de atlatan Aktan’ın kısa süre içerisinde taburcu edilmesi planlanıyor.

Başparmağı kopan çocuğa parmak nakli

“UYUMLU ÜLKÜ GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

Açıklamada görüşlerine yer bahşedilen hastane başhekimi Dr. İdris Dağ, bölgede öncelikle bu tür bir ameliyat gerçekleştirildiğini belirtti.

Hastanın ilerleyen dönemlerde fizik çare ile el fonksiyonunu büyük oranda yerine getirebileceğini ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

“Hastamız büyüdükçe nakledilen parmağının gerek fonksiyon, lüzum duyu, gerekse boyut açısından gelişerek öteki parmaklarla uyumlu ayla gelmesini bekliyoruz. Bu, engebeli ve bir o kadar da başarılı ameliyatların mimarları olan doktorlarımızı tebrik ediyorum. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sağlık yönünden hastane ve bölge tarihinde ilk kere gerçekleştirilen bu tür ameliyatlar, bizleri ve halkımızı mutlu ediyor. Bizler bu başarıyla yetinmeyeceğiz ve daha fazlasını yerine getirmek için çalışacağız.”

Başparmağı kopan çocuğa parmak nakli