Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı’nda

Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda
Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dördüncüsü düzenlenen “Milletlerarası İstanbul Arapça Kitap Fuarı” Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Fuarı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Sakin, 15 ülkeden 207 yayıncının bir arada bulunduğu fuarın İstanbul namına kayda değer olduğunu kaydetti.

“HAYIRLI OLSUN”

Fuarın bugün hoş bir başlangıç yaptığını kaydeden Uysal, “Fuar bugün açıldı, biz de ziyaret ettik. 15 ülkeden takriben 207 yayıncımız burada. İnşallah gelecek senelerde bu sayı artarak devam edecek. Burası yayıncıların buluştuğu bir yer. Bağlı yayıncılar buluştuğu zaman hem içerik bakımından ayrıca de baskı yayıncılık teknolojileri namına burada birbirleriyle görünüm alışverişinde yeralma, birbirlerini tanıma hem okurlara varmak ve değişik ülkelerden gelenlerin randevulaşma yeri. İstanbul bu manada ayrıcalıklı bir yer. Ulaşım açısından ve Kültür Başkenti olmuş büyük kasaba olarak ayrıcalıklı bir yer. Uğurlu olsun.” dedi.

Başkan Sakin İstanbul Arapça Kitap Fuarı’nda

Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda

“FUARIN KATKISI ÇOK OLACAK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerinin her türüne destek verdiklerinin altını çizen Uysal sözlerini, “Gönül ister fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok yerlerimiz olsun ve bu nesil organizasyonlara yerlerimizi açalım. İstanbul ’da bu şekilde yayıncıların bir araya geldiği bir yer olması İstanbulumuz adına manâlı. İstanbul ’a gelen her yabancının katkısı olur fakat hesaplı katkısından daha ziyade kültürel katkısının daha kayda değer olduğunu düşünüyorum. İslam dünyasının birliğe beraberliğe bu dönemde daha çok ihtiyacı var. Kültürel birliktelik anlamında bu fuarın fazla katkısı olacak. Bu manada bizim de görevimiz olduğunu düşünüyoruz, her konuda yayıncıların ve okurların yanındayız.” dedi.

Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda

50 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİ BEKLENTİSİ

Arap ülkeleri açık havada düzenlenen en büyük Arapça Kitap Fuarı olarak kabul edilen organizasyona 50 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Fuar dahilinde Arap edebiyatının önde gelen isimlerinin katılımıyla panel, söyleşi, imza günü, çocuk ve genç buluşmaları gibi yaklaşık 70 ayrı kültürel etkinliğe yer verilecek.

Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda

İKİ DİLDE ÇEVIRI VE REHBERLİK HİZMETİ

Fuarda, okur severlere iki dilde tercüme ve rehberlik hizmeti veriliyor. Fuar alanına Yenikapı Marmaray Metro istasyonundan bedava servis imkanı sunuluyor.

Yenikapı Avrasya Ağırlama ve Sanat Merkezi’ndeki “Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı” 1-9 Eylül tarihlerinde 10.00- 21.00 saatleri arasına ziyaret edilebiliyor.

Başkan Uysal uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda