Başkan Kurt; ‘Chp Türkiye’nin Demokratik Yaşam Mücadelesinin Öncüsüdür’

Başkan Kurt; 'Chp Türkiye'nin Demokratik Yaşam Mücadelesinin Öncüsüdür'
Başkan Kurt; 'Chp Türkiye'nin Demokratik Yaşam Mücadelesinin Öncüsüdür'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Insanlar Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü ile ilgili mesaj yayınladı.

Mesajına ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Irk Partisi” sözlerini hatırlatarak başlayan Başkan Kazım Kurt, o zor günlerde filizlenen ağacın bugün 95 yaşında bir çınara döndüğünü kaydetti. CHP’nin Mustafa Kemal ve onun devrimlerine gönül vermiş herkesin partisi olduğunu açıklayan Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:

“Cumhuriyet Irk Partisi, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-ı Milliye’nin devamı olarak Milli Kurtuluş Savaşı’nı yöneten ve Cumhuriyeti kuran partidir. Büyük Önder Atatürk’ün kurucu ve birincil genel başkanı olması onurunu göğsünde bir nişan olarak taşıyan, Türkiye’nin en köklü partisidir. daima çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin ise güvencesi olmuştur. Düşüncelerini, yüklendiği tarihi misyonu ile geleceğe taşıyan CHP, bugün de Türkiye’nin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsüdür. böylece de bugün yaşadığımız; insan adalet ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü, demokratikleşme, hesaplı kriz, işsizlik, yolsuzluk ve tek adam yönetimi gibi sorunlarının çözümünde CHP’ye her zamankinden daha çok ödev düşmektedir. CHP, tüm bu sorunların çözümünde, halkla birlikte bunları gerçekleştirecek güce sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, ilk önce kurucu ve birincil Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit edinmek üzere önceki CHP Genel Başkanlarını ve partiye emek vermiş tüm isimleri saygı ve rahmetle anıyorum. 95 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye’nin savunucusu olan CHP’nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” – ESKİŞEHİR