Başkan Karaduman’dan ‘İttifak’ Açıklaması

Başkan Karaduman'dan 'İttifak' Açıklaması
Başkan Karaduman'dan 'İttifak' Açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lokal seçimlerde yapılması gündemde olan ittifakı değerlendiren AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, “Ayrıca AK Parti’nin keza de MHP kurullarının değerlendirmesi, tartışması gereken bir süreç. İttifak konusunda negatif bir düşüncemiz yok lakin biz hiç ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İl Başkanı Hakan Karaduman, son dönemde gündemde olan lokal seçimlerde MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinde MHP ile bir adım attıklarını ve milletin bu ittifaka olumlu karşılık verdiğini bildiren Başkan Karaduman, lokal seçimlerde de ittifak yapılması konusunun gelecek süreçte keza AK Parti’nin hem MHP kurullarının değerlendirmelerinden ayrıca de liderler düzeyinde yapılabilecek görüşmelerden sonradan netlik kazanabileceğini açıklama etti.

AK Parti’nin bir prensibi olduğunu ve kendi içerisinde, hiç ittifak olmayacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Karaduman, “Milletimiz Cumhur İttifakı’na olumlu baktı. Lokal seçimlerde de ittifak konusu bir süredir gündemde. Tabii bu konu kısa sürede kararı verilebilecek bir şart yok. Milletvekilliği seçimleri ve lokal seçimler birbirinden fazla ayrı. Süreci ve içeriği nasıl olacak? Bunlar hem AK Parti’nin keza MHP’nin kendi içerisinde değerlendirmelerde bulunması, tartışması gereken bir süreç. Liderler düzeyinde de yapılacak görüşmeler çok kayda değer. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda Devlet Bahçeli ile önümüzdeki süreçte röportaj yapabilir. O vakit bu konuda net bir karar ortaya çıkabilir. Biz Genel Başkanımızın, liderimizin kararına daima hürmet duyarız. İttifak konusunda olumsuz bir düşüncemiz değil. Milletvekili seçiminde attığımız adımı şartların uygun olması durumunda lokal seçimler de de atabiliriz. Keza AK Parti ayrıca de MHP tarafı olumlu bakarsa yerel seçimlerde de ittifak olabilir. AK Parti defalarca Türkiye’nin menfaatlerini en gönder noktada gözeterek hareket etmiştir” diye konuştu. – SAMSUN