Başkan Erdoğan’ın Çağrısından Sonra Adana Halkı 3 Günde 1 Ton Altın Bozdurdu

Başkan Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Adana Halkı 3 Günde 1 Ton Altın Bozdurdu
Başkan Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Adana Halkı 3 Günde 1 Ton Altın Bozdurdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara çağrıda bulunmasının ardından Adana’da 3 gün içinde 1 ton altının bozdurularak kendilerine geri döndüğünü ve bu durumun artarak devam ettiğini açıklama etti.

BAŞKANIMIZ BİZİ MOTİVE ETTİ

Adana’da özellikle Cuma gününden beri ciddi bir eylem olduğunun altını çizen Başman, “Bu şart satış yok aksine bugüne kadar sattığımız altınların geriye gelişiydi. Yurttaş elindeki altınları sattı. Başkanımızın açıklamaları halkı motive etti ve Adana’da süratli bir şekilde altın dönüşümü gerçekleşti” dedi.

3 GÜNDE 1 TON CİVARI ALTIN BOZDURULDU

Kuyumcular Odası Başkanı Başman, özellikle geçtiğimiz cumartesi, pazartesi ve salı günleri içerisinde 3 günde 1 ton civarında altının esnafa geri döndüğünü açıklama ederek, “Şu günlerde bu rakamı geçmişizdir de son 2 gündür bu durum yavaşlamaya başladı tabii lakin asıl sebep yastık altındaki altının azalmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

ALTIN SATIŞI 10-15 KİLOYU BULDU

Kuyumcu esnafı Gencer Dostlar da vatandaşın altın bozdurma talebinin iyi olduğunu belirterek, “İç piyasaya yoğun bir altın giriyor. Müşteriler tarafından inanılmaz bir altın satışı var. Son bir haftadır işlerin fazla yoğun olduğunun altını çizen Dostlar, “Bizler de bu durumdan memnunuz Başkanımızın açıklamasından sonradan vatandaşlar altınlarını, dolarlarını satıyor. Son bir hafta içerisinde bizim altın satışımız 100 gram ile 150 gram arası değişiyor. Bu satışlarda mecburiyetten dolayı alan vatandaşlar. Sünnet, nikah, doğum bu stil şeyler için alıyorlar. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından daha sonra vatandaşların bize altın satışı 10-15 kiloyu buldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığından Dövizdeki Hareketlilikle İlgili Açıklama: Kimseyle Ekonomik Savaş İçerisinde DeğilizCumhurbaşkanlığından Dövizdeki Hareketlilikle İlgili Açıklama: Kimseyle Ekonomik Savaş İçerisinde Değiliz Balonu İyice Sönen Dolar, 1 Hafta Önceki Seviyeye GerilediBalonu Tamamen Sönen Dolar, 1 Hafta Önceki Seviyeye Geriledi