Başkan Erdoğan, Tarihi Zirvede Bildirideki Maddeye İtiraz Etti

Başkan Erdoğan, Tarihi Zirvede Bildirideki Maddeye İtiraz Etti
Başkan Erdoğan, Tarihi Zirvede Bildirideki Maddeye İtiraz Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ruhani ve Putin ile baş başa görüşmelerinin ardından Tahran’da üç lider bir araya geldi.İdlib konulu doruk öncesinde Erdoğan, Ruhani ve Putin basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN’DAN İTİRAZ GELDİ

Yapılan direktifler sonradan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Erdoğan ve Putin’e dönerek yayınlayacakları Tahran bildirisine bir itirazlarının olup olmadığını sordu. Bu esnada laf bölge Erdoğan, bildirideki üçüncü maddeye itiraz ederek “Burada ateşkes ifadesi olmalı” dedi.

“BURAYA ATEŞKES İFADESİNİ KOYARSAK…”

Konuşmasının tamamında bölgedeki sivil halkın durumuna dikkat çeken ve mütareke çağrısını aralıksız yineleyen Erdoğan, “Üçüncü madde güzel. Bunu biz diplomasi olarak anlarız. Lakin burada mütareke ifadesi yer alacak olursa bu yapılacak açıklamada çok daha isabetli olacak diye düşünüyorum. Çünkü bu üçüncü madde fazla diplamatik. Buraya bundan başka mütareke ifadesini koyarsak bu işi fazla güçlendirecektir, anlamlı kılacaktır” ifadesini kullandı.

PUTİN’DEN ERDOĞAN’A YANIT

Erdoğan’ın sözlerine cevap veren Rusya lideri Putin, “Kendimce Türkiye Cumhurbaşkanı haklı. Bu güzel olur, iyi olurdu. Ama teröristlerin saldırılarını keseceklerini, İHA’larını kullanmayacaklarını söyleyemeyiz” biçiminde konuştu.