Başkan Erdoğan: Hesaplı dinamiklerimiz sağlamdır

Başkan Erdoğan: Hesaplı dinamiklerimiz sağlamdır
Başkan Erdoğan: Hesaplı dinamiklerimiz sağlamdır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı’nda manâlı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“İç siyasette olduğu gibi dış politikada da yoğun bir gündemin içinde olduk. Makamında oturan yok, koşan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olmaya çalışıyoruz.

Yurtdışında da ülkemizin gücüne şiddet katmak için gayret sarf ediyoruz.

“DEMOKRASİMİZ 16 YILDA DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLECEK KONUMA GELDİ”

Demokrasimiz 16 yılda atlattığı badirelerle, bütün dünyada parmakla gösterilecek bir konuma gelmiştir. Sistem ne değin mükemmel olursa olsun, başarısını veya başarısızlığını belirleyecek olan esas faktör insandır. İnsanı dikkate almayan hiçbir sistem başarılı olamaz.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ ABLUKA ALTINDADIR”

Türkiye birçok alanda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatma altındadır.

Yolculuk olayları ve 15 Temmuz’da yapılan saldırıların bir zaman daha devam edeceği açıktır.

“BUNA MARUZ KALMAMIZIN SEBEBİ TAVİZSİZ BİR DAVRANIŞ TAKINMAMIZ”

Son yıllarda terörden ekonomik manipülasyonlara değin bir dizi operasyona maruz kalmamızın nedeni, milli konularda tavizsiz bir tavir takınmamızdır.

Siyasetin her tarafta vesayetin emrine girmesine müsade vermedik, toplumsal çatışma senaryolarını milletimizle arka arkaya vererek engelledik.

“TERÖR KORİDORUNA MÜSAADE ETMEDİK”

Terör örgütleri üzerinden kurulan oyunları kısa sürede deşifre edip önüne geçtik. Suriye’de DEAŞ’la çaba adı aşağı etrafımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna müsaade etmedik.

“DÖVİZ KURUNDAKİ GELİŞMELER IDARELI TEMELLI OLARAK DEĞIL”

Döviz kurundaki gelişmelerin idareli hiçbir temelinin olmadığı, tamamen ülkemize yönelik bir hamle niteliği taşıdığı herkesin müşterek tespitidir.

“BEN YAPTIM OLDU DİYEMEZ”

Dünya Ticaret Örgütü, atılan adımlara bakıldığında bu örgütün umdeleriyle yakından uzaktan bir alakası var mı? Ben yaptım oldu diyemez, istediğin değin başkan ol. Akşam yatıp sabahleyin kalkıp, demir çeliğe ücret koydum diyemezsin, bir akıcılık söz konusudur. Ülkeler buna göre adımlarını atıyor, milletlerarası ilişkilerde güven diye bir şey kalır mı?

Başkan Erdoğan’dan Trump’a: Ben yaptım oldu diyemez

“DAĞITILMIŞ PLANLARIMIZ VAR”

Bir taraftan stratejik müşterek olacaksın, üstelik ortağının ayaklarına kurşun sıkacaksın. Adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz. Farkli Alanlara Yönlendirilmiş planlarımız var, kurun geldiği yerin ekonomik izahı olmadığı gibi biz ‘kur şöyle oldu, böyle oldu’ aramak suretiyle, battık bittik demeyiz, böyle bir şey yok.

“HESAPLI DİNAMİKLERİMİZ SAĞLAMDIR”

Idareli dinamiklerimiz sağlamdır, yerindedir. Yerinde olmaya da devam edecektir.