Başkan Alıcık’ın 5 Eylül Kurtuluş Bayramı Mesajı

Başkan Alıcık'ın 5 Eylül Kurtuluş Bayramı Mesajı
Başkan Alıcık'ın 5 Eylül Kurtuluş Bayramı Mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AYDIN (İHA) – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü sebebiyle yayınladığı mesajda, “Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, Nazillimizin düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ulusal dayanışma ve bütünleşmenin en hoş örneklerinden birinin 5 Eylül 1922 tarihinde yaşandığını belirten Başkan Alıcık, “Tarihi boyunca esareti kabul etmeyen ve etmeyecek olan ulu Türk milleti atasına inanmış ve büyük komutanın düsturu olan ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ inancıyla kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Şehit olma pahasına esaret prangalarını parçalayarak, gelecek nesillerin özgürlük ve bağımsız yaşamasını sağlayan ecdadımızın fedakarlıkları, hiçbir dünyasal nimetle kıyaslanmayacak değin manâlı ve değerlidir. Dün dökülen şehit kanlarının, çekilen çilelerin, uğranılan kayıpların hepsinin bugün bizim daha dar ve huzurlu olmamız için yapılan benzersiz fedakarlıklar olduğu unutulmamalıdır” diye konuştu.

Şehitlerimize olan vefa borcunun ödenmesi, gösterdikleri kahramanlıkların gelecek nesillere aktarılması ve beraberliğin güçlendirilmesi için yaşanan olayların hafızalarda tekrar tekrar canlı tutulması gerektiğini açıklayan Alıcık, “Tarihimize baktığımızda buna benzer çoğu zafer kazanmış olan Türk milletinin evlatları olarak hür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 96 yıldır benzer ruhla hürriyetimizi kutlamaktan iftihar duyuyoruz. bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’nın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıralarının daima Türk gençliğine örnek olmasını diliyorum. Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi en hoş şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek milli onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, Nazilli’mizin düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyorum” dedi. – AYDIN