Bandırma Körfezi’nden Bolluk Fışkırdı, Palamutun Adam Başına 10 Liraya Düştü

Bandırma Körfezi'nden Bolluk Fışkırdı, Palamutun Adam Başına 10 Liraya Düştü
Bandırma Körfezi'nden Bolluk Fışkırdı, Palamutun Adam Başına 10 Liraya Düştü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balık sezonunun açılması ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde hareket başladı. Balığa hasret kalan vatandaşlar balık haline akın ederken, palamutun tanesine 10 liraya değin düştü.

BALIK BEREKETİ RAHAT GELİRLİ VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Bandırma Körfezi’nde balık bereketi yaşanıyor. Balıkçılar attıkları ağlarını doymuş halde denizden çekerken, fazla miktarda balığın gelmesi ile fiyatlar da rahat gelirli vatandaşın yüzünü güldürdü.

PALAMUTTA BOLLUK YAŞANMASI UYARI ÇEKTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ne sabahleyin saatlerinde 261 kasa tekir, 300 kasa sardalye, 100 kasa istavrit, bin 450 kasa palamut ve 355 kasa ançuez gelirken, palamutta işaret bir bereket yaşanması balıkçıları da sevindirdi.

PALAMUT 10 LİRADAN SATILMAYA BAŞLANDI

Bandırma Balık Hali’nde esnaflık yapan Ali Çakıroğlu, yeni balık sezonunun bütün balıkçı esnafına ve vatandaşlara uğurlu olmasını dileyerek, “Denizlerimizin soğumaya başlaması ile birlikte balıklar daha toplu halde yakalanacak. Fiyatlar da buna oranla daha da düşecek. Şu an palamut balığını 10 liradan satmaya başladık. Gayet leziz. Yeniden tezgahlarımızda ançuez, sardalye, istavrit de var fakat palamut satışları gayet iyi. Halkımızı balık yemeye ve protein almaya gösteri ediyoruz” dedi.