Balıkesir, Elon Musk yüzünden Tesla ile çalışmayacak

Balıkesir, Elon Musk yüzünden Tesla ile çalışmayacak
Balıkesir, Elon Musk yüzünden Tesla ile çalışmayacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Toplu Taşıma AŞ Idare Heyeti Başkanı Mehmet Gürbüz, Balıkesir’i gürültüsüz bir pilot bölge haline getirmek için Tesla ile 180 elektrikli otobüs alımına karşın uzlaşma yapmaya hazırlandıklarını belirtti.

“ELON MUSK’A DAVETTE BULUNMUŞTUK”

Gürbüz, dünyanın en sakin şehirleri arasındaki Balıkesir’i küresel anlamda farklılaştıracak bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Yerli ve ulusal markalar önceliğimiz elde etmek üzere ABD dışındaki bambaşka çözümleri devreye olmak için harekete geçtik. Balıkesir’i dünyaya örnek olacak gürültüsüz bir pilot bölge haline getirmek için Tesla ile iki taraflı bir alıştırma yapmak istedik. Bu kapsamda da Elon Musk’a geçen hafta davet mektubunda bulunmuştuk.” dedi.

“TESLA İLE ANLAŞMA HEDEFİMİZDEN VAZGEÇİYORUZ”

180 elektrikli otobüs alımına karşın bir anlaşma yerine getirmek istediklerini ama son anda vazgeçtiklerini anlatan Gürbüz, “Sıkıntı istasyonları ve daha alçak yapı dönüşümleriyle birlikte Tesla açısından da ciddi büyüklüğe sahip bir anlaşmaya imza atmış olacaktık. Oysa önceki gün Elon Musk’ın canlı yayında negatif misal oluşturabilecek davranışını, uyuşturucuyla mücadele ve genç nesiller açısından kabul edilemez buluyoruz. böylece Tesla ile çalışma hedefimizden vazgeçiyoruz. Elon Musk’a yaptığımız daveti de geri çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tesla CEO’su Elon Musk, katıldığı YouTube’dan canlı olarak yayınlanan Joe Rogan Experience adlı programda, marihuana içmişti.

Balıkesir, Elon Musk yüzünden Tesla ile çalışmayacak