Bakan Varank’tan Bilişim Vadisi’ne ziyaret

Bakan Varank'tan Bilişim Vadisi'ne ziyaret
Bakan Varank'tan Bilişim Vadisi'ne ziyaret
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlıktan yapılan açıklamaya tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’de Bilişim Vadisi’ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Jurnal İcraat Programı’nda bulunan vadinin birinci ayak ikinci kısmının tamamlanmasına karşın çalışmaları yerinde inceledi.

Vadide faaliyete başlayan firmaları da ziyaret eden Varank, Bilişim Vadisi yetkilileri ve müteahhit firma temsilcilerinden de bilgi aldı.

Burada yaptığı değerlendirmede Bilişim Vadisi’nin uluslararası ölçekte bir merkez olacağını gösteren Varank, vadinin, bakanlığının vizyon projelerinden birisi olduğunu ve projeyi fazla önemsediklerini aktardı.

“EN KISA ZAMANDA BU BÖLÜMLER DE BİTECEK”

Vadinin, İstanbul’dan Yalova-Bursa istikametine sırası gelmişken Osmangazi Köprüsü’nün yakınında bulunduğunu aktaran Varank, şunları kaydetti: “Projenin birinci ayak ikinci kısmının tamamlanması konusunda 100 Günlük İcraat Programı’nda milletimize söz verdik. böylece inşaatın hangi aşamada olduğunu yerinde bakmak istedik. İnşallah en kısa zamanda bu bölümler de bitecek. Planladığımız başarının yalnızca ofislerle olmayacağını biliyoruz. Bu amaçla Bilişim Vadisi’nde altyapısı, karşılıklı atölyeler, teknoloji aktarma ofisi, data ve kuluçka merkezleri ile dinç bir ekosistem kurmaya kararlıyız.

“DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK”

Bilişim Vadisi, oluşturacağımız kuvvetli ekosistemle dünya ölçeğinde bir teknoloji üssü olacak. Bugün itibarıyla 39 firma burada Ar-Ge projeleri yürütüyor. 3,5 milyon metrekarelik bu bölge, sadece ulusal değil milletlerarası ölçekte bir merkez olacak. Konum olarak ise İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi sanayi şehirlerinin kesişim noktasında yer alıyor. Burada sosyal alanlar meydana getirmek için ayrıca mimari ayrıca de kurumsal anlamda en iyiyi hedefliyoruz.”

EREN BÜLBÜL TALİMATI

ÖTE YANDAN Varank, Trabzon’da ihbar ettiği terör örgütü PKK’lı teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün adını taşıyan konferans salonundaki çalışmaları da inceledi.

Varank, duvarında “Eren Bülbül Konferans Salonu. İyi ki varsın Eren” yazılı salona Bülbül’ün fotoğrafı ile hayatını anlatan bir birim yapılması talimatını verdi.