Bakan Soylu’nun ‘Cumartesi Anneleri’ne ‘Paçoz’ Dediği Yalanı

Bakan Soylu'nun 'Cumartesi Anneleri'ne 'Paçoz' Dediği Yalanı
Bakan Soylu'nun 'Cumartesi Anneleri'ne 'Paçoz' Dediği Yalanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Aristokrat’nun ‘cumartesi anneleri’ne “paçoz” dediği yalanı

ANKARA – Bir Takım basın yayınlama organlarınca yapılan haberlerde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün yaptığı bir konuşmada ‘cumartesi anneleri’ne “paçoz” dediği bahis edildi. Söz konusu konuşmanın video kaydı izlendiğinde Bakan Soylu’nun “paçoz” ifadesini cumartesi anneleri için değil, terör örgütlerine karşın kullandığı, Bakan Asilzade’ya karşın seziş operasyonu yürütüldüğü anlaşıldı.
İçişleri Bakanı Aristokrat, dün İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığında düzenlenen “104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı”na katıldı. Burada kaymakam adaylarına hitap eden Asilzade’nun gündeminde kendilerini ‘cumartesi anneleri’ olarak nitelendiren grubun eylemi de vardı. Laf konusu grubun 700. gösterisine izin verilmediğini anımsatan Asilzade, eylemin yapıldığı yer olan Galatasaray Meydanı’nın terör örgütlerinin iddiaya göre iki taraflı meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Anne, devlet, millet gibi kavramları, yıllardan beri bunların düşmanlığını yapmış terör örgütlerine ve onların çağrısıyla toplanan payandalarına istismar ettirmeyiz. Bu ahali 100 yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçoz terör örgütlerine de teslim etmez. Bunu herkes böyle bilsin” ifadelerini kullanmıştı.
Asilzade’nun terör örgütlerine yönelik bu sözleri, bazı basın yayın organlarınca çarpıtıldı. Soylu’nun kelimelerini “cımbızlayarak” kullanan basın yayınlama organları, Soylu’nun terör örgütleri için kullandığı “paçoz” kelimesini, sözde ‘cumartesi anneleri’ne yönelik kullandığı biçiminde lanse etti. Söz konusu konuşmaya ilişkin video kayıtları izlendiğinde Soylu’ya karşın yürütülen kavrama operasyonlarının gerçeği yansıtmadığı görüldü.