Bakan Soylu’dan terörle mücadelede istikrar mesajı

Bakan Soylu'dan terörle mücadelede istikrar mesajı
Bakan Soylu'dan terörle mücadelede istikrar mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu’nda düzenlenen “104. Dönem Kaymakamlık Kursu Başlangıç Programı”na katıldı.

“YANLIŞI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?”

Terör örgütlerine ilişkin Soylu, “TKP/ML’yi ne zannediyorsunuz? Özgürlükçü, demokrasi sevdalısı gençlerin oluşturduğu öğrenci kulübü falan mı zannediyorsunuz? PKK’yı, DHKP-C’yi, TİKKO’yu, TKİH’yi, gerçekten devrimci üniversiteli gençler gibi mi görüyorsunuz? Eylemlerine takviye verdiğiniz, hatta ara sıra gidip fotograf çektirdiğiniz millet, daha sonra gidip canlı bomba eylemlerinde ortaya çıkıyorlar. Buradaki yanlışı görmüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

“YAYLALARDA ERZAK BIRAKMAYIN”

Aristokrat, terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Milletimize çağırmak istiyorum, plato dönemi bitiyor. Ne olursunuz yaylalarda erzak bırakmayın. Dönerken derler ya ‘pılınızı pırtınızı toplayın’ diye. Ne var ne değil toplayın köydeki, şehirdeki evinize getirin. Uğraş topyekun bir mücadeledir. Gözyaşımızı nasıl bir insanlar olarak döküyorsak mücadelemizi de bir millet olarak yapmak zorundayız.

“PKK’YI BU KIŞ AÇ BIRAKACAĞIZ”

Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki kaymakamlarımızı ve valilerimizi, jandarma komutanlarımızı, güvenlik müdürlerimizi buradan uyarıyorum, terör örgütünü bu kış aç bırakacağız.

LOJİSTİK DESTEĞE IZIN YOK

Şehirlerden, kasabalardan, ilçelerden lojistik takviye tedarik etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Unundan şekerine ne kadar bunları satan yer varsa hepsine gitmek, hepsine bir bir ihtar etmek bizim esas görevlerimizdir.”

“BU KIŞ ÇOK FARKLI OLACAK”

Terör örgütlerine karşın birçok önlem alacaklarını dile getiren Soylu, “Bu kış, terör örgütleri için çok ayrı olacak. Tümü için, yalnızca PKK değil, öteki terör örgütleri için de çok farklı olacak.” dedi.