Bakan Soylu’dan terörle çaba mesajı: Sabır selamettir

Bakan Soylu'dan terörle çaba mesajı: Sabır selamettir
Bakan Soylu'dan terörle çaba mesajı: Sabır selamettir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Bölgesi ’nde yürütülen terör operasyonlarına ilişkin, “Kısa süre önce oranın güya bir liderini almışlardı. Acilen kırmızı listede, orada insanlarımızın canını yakabilmek için oralarda bulunan bir teröristi daha etkisiz ışık halkası getirdiler” dedi.

TERÖRLE UĞRAŞ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Fatih İlçe Başkanlığında bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ve çok sayıda partili katıldı.

Programda konuşan Bakan Asilzade, bayramın birinci günü Güneydoğu Anadolu ’daki programlarından bahsederek, “Şırnak, Cizre, Kato ve Güneydoğu ’nun birçok noktasında olmaya çalıştık. Kahramanlarımızla birlikte olduk. Binlerce metrede ülkemizin huzuru için yıllar önce PKK ’nın kendi alanı olarak bilinen noktalarda ay yıldızlı bayrağımızın nazlı nazlı dalgalandığı noktalarda birlikte olduk. Hepsinin size selamları var” diye konuştu.

KARARLILIK MESAJI

Ziyareti esnasında Cizre ’de de fazla güzel bir görüntü ile karşılaştığını anlatan Soylu, “Bir taraftan Dicle nehri kenarı o kadar güzel, böylece anlamlı, keza bize Cizre ’nin bıraktığı tarihi mirasa uygu, ayrıca doğa mirasına yakışır olmuş. Bir taraftan uzun yıllardır terör sebebiyle yapılamayan Şırnak-Cizre arasındaki 23 kilometrelik yolun nasıl yapıldığını, 1.5 saatlik yonun nasıl 20 dakikaya düştüğünü gördük” biçiminde konuştu.

Türkiye ’nin büyümesi ve huzuru için uğraş ettiklerini vurgulayan Bakan Soylu, “Biz başarılı olduğumuz sürece şüphesiz bu topraklarda bu milletin başarılı olmasını istemeyenler de belirlenmiş olacaktır. Ama bizim başarımız sadece bize ait bir galibiyet ve artma değildir. Bütün insanlığa ait bir yükselmedir. Bir taraftan etrafımızdaki coğrafyada zorda kalanlara karşın yükselmedir. Onlara uzatılacak bir eldir. Kabe-i Muazzamada hemen bulunanlar ellerine yazmış oldukları ile beraber bir bir buradaki insanımıza, hükümetimize, milletimize dua etmektedirler. Bu beraberliğin şahikasıdır. Onun için ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, ara sıra ekonomik olarak Türkiye ’nin önünü kesmeye çaba sarf ederlerse etsinler, geçmişte yapmış olduğumuz anlaşmaları alıkoymak için hangi psikolojik harekatları yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Fazla kuvvetli olduğumuzun ve en nihayetinde pek bir galibiyet elde edeceğimizi ve bu muzafferiyet ile birlikte insanlığın önünün parlak şeklide açılacağını anlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK ’nın iddiaya göre Karadeniz sorumlusu Türk Tarık lakaplı teröristin öldürülmesini de değinen Soylu “Uzun zamandır Karadeniz ’de de terörle uğraş ediyoruz. Tunceli hattından Karadeniz ’e sızma suretiyle oranın da huzurunu etkilemek istiyorlar. Fakat katlanma selamettir. Orada güvenlik güçlerimiz, jandarmamız, istihbarı organlarımız önemli araştırmalar yaptılar. Kısa süre önce oranın iddiaya göre bir liderini almışlardı. Acilen kırmızı listede, orada insanlarımızın canını yakabilmek için oralarda yer alan bir teröristi daha etkisiz hale getirdiler. Bu ülkemizin ortaya koyduğu kararlılığın en önemli emaresidir” dedi