Bakan Soylu’dan Emniyet Kemeri Açıklaması… ‘ Bayramdan Sonradan Güvenlik Kemeri Hususunda Sıkı…

Bakan Soylu'dan Emniyet Kemeri Açıklaması... ' Bayramdan Sonradan Güvenlik Kemeri Hususunda Sıkı...
Bakan Soylu'dan Emniyet Kemeri Açıklaması... ' Bayramdan Sonradan Güvenlik Kemeri Hususunda Sıkı...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Asilzade’dan güvenlik kemeri açıklaması…”Bayramdan sonradan emniyet kemeri hususunda sıkı tedbirler uygulayacağız”

BALIKESİR – İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, ‘Kırmızı Düdük’ kampanyasına takviye için geldiği Balıkesir’de, tatilcilerin dönüşünü İstanbul-İzmir karayolunda izledi. Trafik ekiplerini denetleyici Bakan Asilzade, “Bayramdan daha sonra emniyet kemeri hususunda sıkı tedbirler uygulayacağız” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde İstanbul-İzmir karayolundaki dönüş trafiğini inceledi. Trafik polislerin uygulamalarını denetleyen Bakan Asilzade, durdurulan araçlarda vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Aristokrat, “Geçen yıl ortalama 50 bin trafik personeli, jandarma ve emniyet, yürüttüğümüz denetleme ve teftiş çalışmalarımızı bu yıl bazı yerlerde bir takım takviyeler de yapmak suretiyle 141 bin sayısına çıkardık. Yaklaşık Olarak 3 katına çıkardık. aynı zamanda denetleme noktası olarak da yaklaşık 7 bin 500’ün üzerinde trafik ekibiyle bu görevi gerçekleştirirken, yoklama noktası olarak da jandarma ve polis takriben 3 bin 500 denetleme noktasında, burada olduğu gibi Türkiye’nin her noktasında arkadaşlarımız önemli bir görevi yerine getirdiler. Vatandaşlarımızı dakiklik konusunda, güvenlik kemeri konusunda ve cep telefonuyla konuşmama konusunda aynı zamanda bunun altını çizerek söylüyoruz arabada sigara içmeme konusunda muhtemel olduğunca uyarmaya çalıştılar. Radar konusunda daha önce halkımıza bunu deklare etmiştik, kapan radar uygulamasını tüm arkadaşlarımız tarafından gerek güvenlik gerekse jandarma kadar kaldırıldığını ancak bir şekilde daha önceden spesifize etmek suretiyle radar uygulaması yapıldığını da söylemiştik. Şimdi bu başvuru formu Türkiye’nin tüm noktalarında bir şekilde devam etmektedir. Tatilin birincil gününden itibaren ancak bu uzun bir tatil, maalesef bu tatilde kazalar yaşadık. Ölümlü kaza oranımız düştü. Ölümlü kaza sayımız da düştü ama benzer olayda meydana gelen vefat sayımız maalesef arttı. Ayrıca geçen seneyle benzer oranda gidiyoruz keza de son 10 yılın ortalamasıyla benzer oranda gidiyoruz. Dün akşam itibariyle maalesef 99 kaybımız laf konusu. Bunların büyük bir bölümü yüzde 40 civarı şehirler arası yollarda, yüzde 30 civarı büyük kasaba içi yollarda, geri kalan bölümü de kırsal dediğimiz alanlarda, köy yollarında veya büyük kasaba ve köyleri birleştiren yollarda meydana geldi. Bu yıl yıkıntıilginç bir gelişme de maalesef yayalara ait ölümlerinde oldu. Yani yüzde 17 yüzde 18 civarında oldu, böyle bir tablo beklemiyorduk. Görünürde o oysa tatilin uzunluğundan vasıta yoğunluğunun fazla olduğu ilçelerde maalesef ölümleri de gerçekleşti. Arkadaşlarımız ve bizim genel değerlendirmelerimiz de bu istikamettedir. Gidişler de güne yayılı gidişlerdi yani cuma, cumartesi, pazar hatta arefe günü pazartesi gününe değin güne yayılı gidişler oldu. Dönüşler de yeniden benzer şekilde perşembe akşamı itibariyle başladı dün de epey bir yoğunluk vardı, bugün de var” dedi.

“Birkaç noktamız hariç koskocoman bir yoğunlukla karşılaşmadık”
Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:
” itibariyle birkaç noktamız hariç koskocoman bir yoğunlukla karşılaşmadık. Çünkü kaza olan yerlerde özelikle trafik ekiplerimiz derhal zorunlu tedbirleri almaya çalıştılar. Bizim yeniden uyarılarımız olacak. Özellikle kırmızı düdük kampanyasını bu bayramın başından itibaren başlatmıştık. Bunun özellikle çocuklarda etkin olduğunu sevinerek görüyoruz. Ailelerini uyarıyorlar ve kuralları da net bir şekilde az kalsın öğrenmiş durumdalar. Bir taraftan güvenlik kemerinin takılması gerektiğini hatırlatıyorlar, üstelik hız yapılmaması gerektiğini hatırlatıyorlar. Tekrar cep telefonuyla konuşulmamasını hatırlatıyorlar bununla birlikte da arabanın içerisinde sıhhat açısından sigara içilmemesi gerektiğini hatırlatıyorlar. Kırmızı düdük kampanyamız çocuklarımızla beraber devam edecek çünkü bu işte bu bayramda da gördük ama keza eğitimimiz hem farkındalığımız ayrıca de tüm toplum olarak bu konuya olan duyarlılığımızı arttırmamız gerekmektedir. Çünkü en son bu sabahki kazada araçlardan bir tanesini sürenin ehliyeti başka birisinin üzerine, diğeri de maalesef 300 metre karşı taraftaki yoldan gitmiş. Yani anlaşılıyor ama uykusuzluk, ihmalkârlık, varacağımız yere hemen varma telaşı bütün bunlarla birlikte de bayramda özellikle bu müşteri kazalarla aleyhinde karşıya kalmamak, sevenlerimizi üzmemek, kurallara adapte etmek için bu tip keza kampanyalarımızı, ayrıca birbirimize uyarılarımızı en yüksek şekilde yapabilecek adımları atmak esas sorumluluğumuzdur. Okullardan başlayıp tüm sosyal mecralarda, yani hayatın içerisinde olan tüm mecralarda her birimiz, her bir vatandaşımız, yetkililerimiz, cemiyet hayatımız, siyasetimiz, tüm bireylerimiz bunu ortaya koymalı ve bu uyarıları yapmalılar ama ben çocuklarımızla bu işi başaracağımıza inanıyorum. Çünkü sorumlukları aldılar ve kırmızı düdük de anlaşılan bizim önümüzdeki süreçlerde trafik konusunda, trafik konusunu hatırlatan en önemli materyallerimizden birisi olacak. Buna olan inancımız çocuklarımızın bu işe olan sahipliliğiyle açık bir şekilde ortaya çıkmıştır”

Güvenlik kemeri uygulaması başlıyor
Bakan Aristokrat, “darılmaca darılma yok” diyerek güvenlik kemeri uygulamalarının artacağı sinyalini verdi. Asilzade, “Darılmaca, gücenmece yok. Acılar yaşamak istemiyoruz. Bayramdan sonradan bilhassa güvenlik kemeri hususunda sıkı tedbirler uygulayacağız. Avrupa Birliği kurallarına uygun olması yönünde talimatım var. Cezaysa cinayet, kimse darılmasın gücenmesin. Allah muhafaza ölümler, vücutta daimi zarar bırakan kazalar atlatılması kuvvet tecrübeler bırakıyor” biçiminde konuştu.
Bakan Soylu’ya trafik uygulamasında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Güvenlik Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay eşlik etti.