Bakan Selçuk: Hoca eğitimi projeleri başlatacağız

Bakan Selçuk: Hoca eğitimi projeleri başlatacağız
Bakan Selçuk: Hoca eğitimi projeleri başlatacağız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenlere yönelik 3-14 Eylül’de yapılacak mesleki egzersiz programı başladı. Buna tarafından, Ulusal Eğiitm Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programının başladığı programa canlı yayınla okullarda dersbaşı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene özel mesajlar verdi.

Başöğretmen Salonu’nda 10.30’da başlayan olan programa, Ankara’nın merkez ilçelerinden öğretmenler katıldı. Türkiye’nin 81 ilinde dersbaşı yapacak öğretmenler de Bakan Selçuk’un konuşmasını okullardaki canlı yayın ekranları üzerinden takip etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada Öğretmenlerin daha iyi yetişmesi nedeniyle ülke genelinde büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri hayata geçirecekelerini söyledi.

Bakan Selçuk’un konuşmasından satır başları…

“HEPİMİZ ÖĞRENME YOLCULUĞUNDAYIZ”

Ziya Selçuk, “18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmenimiz yok. Bunlar mevzuattaki rakamlar. Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ancak bir okul çıksın “Gözetimsiz sınav yapıyoruz” desin, isterim ancak bir başka mektep eleştirel düşüncenin örneği olsun. Bu hayalleri gerçekleştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ’nın bir paradigma içinde olduğunu yavaş yavaş hissediyorsunuz. Ekim ’de yapacağımız sunuşumuzda da bunu detaylarıyla izah edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İMKANLARIMIZ GITGIDE ARTARAK ARTIYOR”

Bakan Ziya Selçuk, “Türkiye’nin imkanları gitgide artarak artıyor.   Öğretmenlerin desteğiyle zihniyetin değişmesi daha basit olacaktır.  Bütün kelimelerimizi gözden geçirmeliyiz. Bu anlamda okullarımızı da dönüştürmemiz lüzumlu Bizim dünyaya teklifimiz ne olacak? Bunun arayışı içerisindeyiz  Öğrenci nüfusumuz 150 ülkesinden artı” dedi.

Bakan Selçuk: Öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız

“ÖĞRETMEN ÇOCUĞU KORUYAN KİŞİDİR”

Ziya Selçık, “Aslolan bulut değil gökyüzü olmaktır. Bulutlar ne olursa olsun öğretmen, çocuğun hakkını koruyan kişidir. Çocuğun hakkı pazarlık konusu olamaz, olmamalı. Öğrencinin, öğretmeninden ilk kez beklediği sevgi ve saygıdır. Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze varmak, onun hayatında çocuk diliyle söylersek, kocaman yer sahibi almak. İşte öğretmenlik dediğimiz tam da böyle bir şey. Hükmedici bir öğretmen olmak yerine kolaylaştırıcı bir kılavuz olarak, öğretmeyi seçim edin.” diye konuştu.

“HOŞ İŞLER YAPACAKSINIZ”

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Toprak veya bahçıvan olacağız. Toprak yerine bahçıvan olursak, şurayı değiştirelim, burayı değiştirelim diye çocukla ilgilenme vakti olmayabilir. Öğretmenin omuzlarında yükselmeyen sistemin tarihte yeri yok. Güzel Türkiyemizin dört bir köşesinde güzel işler yapacaksınız. Milli Eğitim Bakanı olduğum değin sizin meslektaşınızım, içinizden biriyim. Tüm hayatını bu mesleğin ilerlemesine adamış biri olarak karşınızdayım. Biz Batıyız, Kuzeyiz, Güneyiz, Doğuyuz. Dört cepheye aniden bakması gereken insanlarız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk: Öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız

“ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ ÖĞRETMENLE ORANTILIDIR”

“İyi eğitimi büyük binalar yok, iyi halk müziği veriyor. Salonun esas girişinde, İnsan, insanın gölgesinde yetişir sözü karşılıyor. Kuvvetli bir kişilik söz konusuysa, enerjik şahsiyeti olan talebeler yetişecektir. Öğretmenlik çocuklara bir şey aydınlatmak değil, öğretmenin kendi olgunlaşma yolculuğu ve yolcunun kendisi de çocuklar yok, esasan öğretmendir. Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimiyle doğrudan doğruya etkin.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI ÇİFT KANATLI YETİŞTİRECEĞİZ “

Bakan Ziya Selçuk, “Deneyimli öğretmenler, sınıfa ilk gelince gözüne gözü değmeden derslerine başlamazlar. Çocuklarımızı çift kanatlı yetiştireceğiz. bunlardan biri bilim, öbürü erdem, ahlak. Bir işi yaparken nasıl yapacağımızı tekrar tekrar göz önünde bulundurmak zorundayız. Öğretmenlerin daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini temin etmek için büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız. Bu yalnızca bilimsel araştırmalar anlamında yok, öğretmenliğin binlerce yıldır değişmeyen, sanat, ustalık yönü var. Çocuğa gülümsemenin, merhametin adı gerçekten sanattır. Çıraklık, kalfalık, beceriklilik dönemleri olan bir iştir. Hepimiz bunun sonunda öğrenmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.