Bakan Pakdemirli: Ordu’yu Vuran Sel Nedeniyle Fındıktaki Hasar 600-700 Ton

Bakan Pakdemirli: Ordu'yu Vuran Sel Nedeniyle Fındıktaki Hasar 600-700 Ton
Bakan Pakdemirli: Ordu'yu Vuran Sel Nedeniyle Fındıktaki Hasar 600-700 Ton
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ordu’da meydana gelen sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada fındık rekoltesinin yaklaşık üçte birlik bölümünün Ordu’da selden hasar görebilen, aşırı yağış alan bölgede üretildiğini belirterek “600-700 ton civarında fındığın zarar fark etti.” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ SU BASKINI FELAKETİ SONRASI TEDBİRLERLE İLGİLİ KONUŞTU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Hakan Güvençer’i ziyaret etti, kentteki çalışmalara ilişkin data aldı. Ziyareti esnasında gazetecilerin Ordu’daki su baskını felaketinin ardından bölgede alınan tedbirlere ilişkin sorusunu yanıtlayan Pakdemirli, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi.

“BAYAĞI ŞARTLARDA 72 BİN TON REKOLTE BEKLENİYORDU”

Ordu’da 230 bin hektar alanda üretim yapıldığını, bu yıl fındıkta rekoltenin 200 bin ton civarında beklendiğini dile getiren Bakan Pakdemirli, şu bilgileri verdi:

“Fındık rekoltesi 200 bin ton civarında, yağış alan, bilhassa felaketin yaşandığı Perşembe, İkizce, Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde siradan şartlarda 72 bin ton rekolte bekleniyordu. Çıkacak rekoltenin üçte biri bu yağış alan bölgedeydi. Bakanlık yetkililerimiz çok süratli şekilde 950 çiftlik sahibi ile görüştü.

“MUHTEMEL ZARAR 600-700 TON”

Görüşmelerimizin sonunda olasi zararın 600-700 ton civarında olabileceği tespit edildi. Çıkacak zarar neyse bunun telafisi yönünde gereken her adım atılacaktır. Üreticilerimizin ezilmemesi anlamında devlet şefkatli kollarını uzatacak ve ne gerekiyorsa yapacaktır. Orada cümbür cemaat müsterih olsun.”

“TÜRKİYE 100 GÜNLÜK İCRAAT PROGRAMI İLE BAŞTAN ŞAHLANACAK”

Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin yeni sistem ve 100 jurnal İcraat Programı ile tekrar şahlanacağını, 16 yıllık hizmetlerin çok daha fazlasının yapılacağını, geleceğe umutla baktıklarını açıklama etti.

Ordu'da Yaşanan Sel Felaketinde 3 Milyon TL'lik Fındık Karadeniz'e Döküldü!Ordu’da Yaşanan Su Baskini Felaketinde 3 Milyon TL’lik Fındık Karadeniz’e Döküldü! Ordu'daki Sel Felaketinin Ardından Denizde Fındık Adacığı OluştuOrdu’daki Sel Felaketinin Peşinde Denizde Fındık Adacığı Oluştu Ordu'da Yaşanan Selin Dere Yatağından Gelişi Saniye Saniye GörüntülendiOrdu’da Yaşanan Selin Dere Yatağından Gelişi Saniye Saniye Görüntülendi Ordu'daki Sel Felaketinden Feci GörüntülerOrdu’daki Sel Felaketinden Feci Görüntüler