Bakan Kurum: Yeni Yönetmelikle, Binalarda Her Daireye Bir Otopark Yapılacak (2)

Bakan Kurum: Yeni Yönetmelikle, Binalarda Her Daireye Bir Otopark Yapılacak (2)
Bakan Kurum: Yeni Yönetmelikle, Binalarda Her Daireye Bir Otopark Yapılacak (2)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘ŞEHRİN SİLUETİNE ZARAR VEREN PROJELERE İLİŞKİN GEREKEN YAPILACAK’

Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret eden Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, sonra belediye başkanları ile basına kapalı buluşma gerçekleştirdi. Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin şehirsel mutasyon merkezlerini ziyaret eden Kurum, Panorama 1326 Müzesi’ni de gezdi. Bakan Kurum’un son durağı ise Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Hayat Merkezi oldu. Burada öğrencilerle yaprak toplayarak kompost gübre yapımı hakkında bilgi bölge Kurum, sahipsiz sokak hayvanlarını da miniklerle birlikte besledi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GÖNÜL ESASINA DAYALI YAPACAĞIZ’

Gerçekleştirilen ziyaretlerin gerisinde yorumlama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün Bursa’da valimiz ve belediye başkanlarımızla şehrin sorunlarını tartıştık. Kentsel dönüşüm bizim için büyük bir tartı talep ediyor. Kentsel dönüşümü yoğunluk artışı ile yok, mevcutta uygun dönüşümle, vatandaşın gönül esasına dayalı yerine getirmek istiyoruz. Bu yaptığımız dönüşümler tartışılır yok, aslında herkesin hoşnut olduğu projeler olmalıdır. Bu noktada ilçe belediye başkanları ile birlikte kararlar aldık. İlçelerinde projeleri bu yönde uygulayacaklar. Şehrin siluetine hasar veren projelere ilişkin de gereken neyse yapılacak. Bunu defalarca birlikte göreceğiz. Biz geleceğimiz olan çocuklarımıza hoş şehirler teslim etmek istiyoruz. Bu noktada biz yöneticilere düşen görevleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Zaten Bursa’da bir bütünlük, beraberlik var. Biz de bakanlık olarak bu bütünlüğe yardım vereceğiz” diye konuştu.

Eski Atatürk Stadı’nın ‘Ahali Bahçesi’ olacağını dile getiren Bakan Kurum, “Şehirdeki eski stadyumun olduğu yeri Millet Bahçesi yapma noktasında bakanlıkla birlikte belediyemiz çalışacak ve sahadaki uygulamayı da Toplu Ev İdaresi Başkanlığı’mız (TOKİ) yapacak. Orada da şehrin nefes alacağı, insanların tüm ihtiyaçlarını gidereceği bir Insanlar Bahçesi projesi yakın zamanda gerçekleştiriyor olacağız. Tarihi kent Bursa yeniden bu kültürünü, mirasını gelecek nesillere aktaracak” dedi.

‘SIFIR ATIK PROJESİNİ BÜTÜN TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ’

Osmangazi Belediyesi’nin ‘Sıfır atık’ projesinin bütün Türkiye’ye yayacaklarını belirten Bakan  Kurum, “Sıfır Atık projesini uygulamasını yerinde gördük.  Bu da hayvan barınağında Türkiye’de birincil kere uygulanan bir projedir. Sıfır atık projesi kapsamın gençlerimizle atıklarımızı doğal ortamda kompost haline getirdik. Belediyemiz bu atıklarla ilgili bir cihaz üretmişler. Oradan atıkları atınca cadde hayvanlarının beslenmesi için yem veriyor. Burada çocuklarımızla birlikte cadde hayvanlarını besledik. Bu bilinci koymak, gençlerimize telkin etmek bizim için çok kayda değer. Gelecek nesillerimiz bugünden daha iyi olacak. Biz de bakanlık olarak sıfır atık projesini bütün Türkiye’ye yayacağız. Bu sayede ciddi gelirler elde edeceğiz. Takvim 12 milyar lira kazançtan söz ediyoruz. Bursa’da aldığımız kararların sahada bir lahza önce uygulamalarını yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı. Bakan kurum daha sonra İstanbul’a gitmek üzere Bursa’dan ayrıldı.

Mehmet İNAN/BURSA,