Bakan Kurum: Şehirsel değişim bizim için kayda değer

Bakan Kurum: Şehirsel değişim bizim için kayda değer
Bakan Kurum: Şehirsel değişim bizim için kayda değer
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dizi ziyaret için geldiği Bursa’da kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dobruca Sosyal Tesisleri’nde, il ve ilçe belediye başkanlarıyla, AK Parti il teşkilatı yöneticileriyle toplantı yaptı.

KURUM ARAŞTIRMALAR YAPTI

Basına kapalı toplantının gerisinde Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi’ne geçen Kurum, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’den ilçedeki kentsel değişim faaliyetleriyle ilgili data aldı, sonra Osmangazi Belediyesince yapılan Panorama 1326 Bursa Panoramik Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Şimşek ilçesindeki riskli bölge üretim şantiyesinde de çözümleme gerçekleştiren Kurum, misal daireyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ‘GÖNÜL ESASINA DAYALI’ MUTASYON

Kurum, Soğanlı Şehirsel Dönüşüm Alanı’nın arkasında ziyaret ettiği Osmangazi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin şehirsel dönüşümüyle ilgili il ve ilçe belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurum, “Şehirsel değişim bizim için manâlı. Şehirsel dönüşümde yoğunluk artışıyla değil, mevcutta, uygun dönüşümle, vatandaşımızın gönül esasına dayalı dönüşümle yapmak istiyoruz. Bu, çok manâlı, yaptığımız dönüşümler tartışılır yok, sahiden, herkesin, şehrin hoşnut olduğu projeler olmalı.” diye konuştu.

Bakan Kurum: Kentsel dönüşüm bizim için önemli

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İlçe belediye başkanlarıyla şehirsel dönüşümle ilgili bir takım kararlar aldıklarını bildiren Kurum, “Bu noktada ilçe belediye başkanlarımızla kararlar aldık. Şehrin silüetine zarar veren projelere ilişkin de işlem içinde gereken neyse bu yapılacak. İnşallah daima birlikte göreceğiz. Biz, geleceğimize, çocuklarımıza güzel şehirler ayrılmak istiyoruz. Bu noktada biz yöneticilere bugün düşen görevleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Bu manada zaten şehirde bir beraberlik var. Biz de bakanlık olarak bu birlikteliğe yardım vereceğiz inşallah ve kentsel dönüşümü başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bakan Kurum: Kentsel dönüşüm bizim için önemli

“HALK BAHÇESİNİ YAKIN ZAMANDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Keza Kurum, “Başkaca ahali bahçesi noktasında şehirdeki eski stadyumumuzun olduğu yere halk bahçesi yapma konusunda bakanlıkla birlikte belediyemiz çalışacak ve inşallah sahadaki uygulamayı da Toplu Ev İdaresi Başkanlığı yapacak. Orada şehrin nefes alacağı, insanların tüm ihtiyaçlarını giderecek bir irk bahçesini, inşallah yakın zamanda gerçekleştiriyor olacağız.” dedi.