Bakan Kurum Samsun’daki kentsel dönüşümü inceledi

Bakan Kurum Samsun'daki kentsel dönüşümü inceledi
Bakan Kurum Samsun'daki kentsel dönüşümü inceledi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kurum, il binasına AK Parti Çevre Büyük Kasaba ve Kültürden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile birlikte gelirken AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Bakan Kurum, Samsun ’da çevre konularıyla alakalı kayda değer açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum Samsun'daki kentsel dönüşümü inceledi

“ŞEHIRSEL DÖNÜŞÜMDE KARAR ALINIP SAHADA UYGULAMASI YAPILACAK”

Özellikle İlkadım ve Canik ilçelerindeki kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Bakan Kurum, “İlkadım ve Canik ilçelerinde devamlı şehirsel mutasyon sorunlarını yerinde tespit edeceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında yapılması gereken neyse kararlarını alıp sahada uygulamasını yapacağız. Canik ’te sanayi alanının dönüşümü cami yapımı civarda bir külliye mantığında gençlerin, çocukların ve yaşlıların her türlü faaliyetler yapabildiği, yeşil alanı olan, içerisinde hiçbir rantın olmadığı, şehre ve doğaya saygılı, çevreye sağduyu proje gerçekleştireceğiz. Burada bisiklet yolları, yürüyüş yolları, sağlıklı yaşamla ilgili alanlar, ırk parkıyla bütünleşmiş olacak. Sanayi alanıyla birlikte 200-250 dönüm alana tekabül ediyor. Millet bahçesi iki katına büyümüş olacak. Bununla ilgili belediyemiz master planı hazırlıyor. Master planı çerçevesinde bu ahali bahçesi büyüyecek. Samsunlu vatandaşlarımızın gününü geçirebilecekleri, mutlu oldukları bir bölge olması noktasında projemizi inşallah gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Bakan Kurum Samsun'daki kentsel dönüşümü inceledi

“TARIMI ARTIRMAYA KARŞIN PROJELERİMİZ VAR”

Bakan Kurum Samsun ’un çevresel olarak daha iyi noktaya gelmesi için çaba göstereceklerini ifade ederek, “Sıfır atık ile alakalı birçok kamu kuruluşunda projeler gerçekleştireceğiz. Mavi bayraklı plaj sayımızı artıracağız. Ulus lojmanlarının satımı, oturanlardan talebi olan yerlerden başlayarak satışı noktasında projelerimiz var. Yine hareketsiz tarım arazilerinin kiralanarak veya satılarak tarımı artırmaya yönelik projelerimiz var. Bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çabuk etkili bereketli şekilde bunları yapıyor olacağız.” diye konuştu.