Bakan Kurum: Ordu’da tespit yapacağız

Bakan Kurum: Ordu'da tespit yapacağız
Bakan Kurum: Ordu'da tespit yapacağız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum, Ordu’da meydana gelen su baskını felaketiyle ilgili önemli talimat yaptı.

Ordu’da metrekareye 253 kilograma varan bir yağış meydana geldiğini gösteren Kurum, sahada yapmaları gereken her şeyi yapacaklarını açıklama etti.

“HEYETİM BİRLİKTE TESPİTLER YAPACAĞIZ”

Bakan Kurum, “Elim bir durum bir felaket. Buna ilişkin yapmamız gerekenler sahadakiler neyse bunları inşallah yerinde tespitlerini yapacağız. Tedbirleri noktasında yine sahada yapılması gereken neyse onları heyetimizle birlikte tespitlerimizi yapacağız. Bir tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesine taziye diliyorum.” dedi.

“20 YIL ÖNCE BÖYLE BİR DURUM MEYDANA GELDİ”

Bakan Ordu Belediye Başkanı ile görüştüklerini de sözlerine ekleyerek, “Zarar gören bütün binalara, yollara ilişkin bütün tespitleri iki ay içinde belediyemize de zorunlu kaynağı sağlayıp bunların inşaatını bitireceğiz. Bir iklim değişikliği söz konu. Yapılması gereken neyse bütün Karadeniz Bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Yapılması gereken neyse sahada yapacağız. 20 yıl önce meydana böyle bir olay gelmiş. Altyapılar bu yağışlara tarafından hesap edilemez. Oysa bu afetlerden minimum hasarla nasıl çıkabilirizin çalışmasını da yapıyoruz.” diye konuştu.

Bakan Kurum: Ordu’da saptama yapacağız