Bakan Kurum: Konya ’da alt gelir grubuna konut yapılacak

Bakan Kurum: Konya ’da alt gelir grubuna konut yapılacak
Bakan Kurum: Konya ’da alt gelir grubuna konut yapılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valiliğini ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ’ın da yer aldığı ziyarette hatıra defterini imzalayan Bakanlar, Vali Yakup Canbolat ile bir süre görüştü.

Ziyaret sonrası konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya ’da Bakanlığının üstleneceği projeleri açıkladı.

Bakan Kurum: Konya ’da alt gelir grubuna konut yapılacak

“400 EYLEMİN BİR KISMINA 100 GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın yeni sistemin birincil 100 günlük icraat programında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da 41 icraatı olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, “Bu icraatlarda yeni hükümet sisteminde açıkçası çabuk hareket etmek, hızlı karar olmak, bir şirket mantığında işleri yürütmek istiyoruz. Buna ilişkin tüm Türkiye ’de projelerimiz var, projelerde Konyamız da var. İnşallah bunu yerel yönetimlerimizle, valiliklerimiz ile birlikte el birliğiyle tamamlayacağız. Şehirsel mutasyon, millet bahçeleri, çevre projelerimiz, ulaşım projelerimiz, 400 tane eylemimiz var. 100 gün içerisinde bunların bir kısmına başlayacağız bir kısmını da tamamlayacağız. Bugün Konya ’ya ayrıca memleketimizi ziyaret etmek ayrıca de Konya ’nın sorunlarını uygun görüp saptamak için gelmiş bulunuyoruz. Konya ’da ziyaretlerimiz olacak. Bizimle birlikte, bize emrindeki bütün genel müdürlüklerimiz ve başkanlıklarımız bize eşlik ediyorlar. Belediyemizle birlikte karşılıklı bir toplantı düzenleyip şehrin sorunları ve bizim yapmamız gereken neyse tespitlerini yaparak inşallah çözümünü de benzer gün içerisinde sağlayıp seri bir şekilde milletimizin hizmetine arzetmek için araştırmalar yapacağız. Şehrimizde bundan önceki başkanlarımız, siyasetçilerimiz, valilerimiz gereken herşeyi yaptılar. Konya şehircilik anlamında gecekondusu olmayan uyumlu bir şehir. Biz de aldığımız bayrağı en yukarıya nasıl taşıyabiliriz bunun çabası içerisinde olacağız.” dedi.

Bakan Kurum: Konya ’da alt gelir grubuna konut yapılacak

“DAHA AŞAĞI GELIR GRUBU İÇİN KONUTLAR YAPILACAK”

Bakan Murat Kurum, Konya ’da bakımlı gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için yeni konutlar üretileceğini açıkladı. Bakan Kurum, “Konya ’da alt gelir grubuna karşın sosyal konutlarla ilgili yer çalışmamız olacak. İnşallah yakın zamanda burada bir konut üretimi yapacağız. Alt gelir grubunda vatandaşlarımız alabileceği konut çalışmamız olacak. Sanayi şehri Konya ’mızda sanayi bölgemizin daha da artırılmasına yönelik neler yapabiliriz, yerinde görüşüp tespit edeceğiz ve buna karşın planlamalar yapacağız. Durağan durumdaki hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması, vatandaşlarımızın buradan gelir elde etmesi anlamında yapmamız gerekenler neyse onları yapacağız. Köylerimizdeki kayıt harici alanlar, çayır vasfında gözüken fakat otlak olmayan alanlarla ilgili çalışmaları çarçabuk bitirip vatandaşlarımıza tapularını verme noktasında çalışmalarımız olacak. Ulaşımla alakalı şehrimize önemli bir projemiz var. İnşallah onu Ulaştırma Bakanlığıyla yürütüyor olacağız. Kentsel dönüşümle alakalı çalışmaları bitirip yeni kentsel dönüşüm projelerinde tekrar Büyükşehir Belediyemizle birlikte işbirliği içinde tamamlıyor olacağız. 3 tane Halk Bahçemiz var. Birini 100 jurnal program zarfında açmayı planlıyoruz. Oraya ilave yapılabilecek yatırımlar neyse ek yatırımları da yine en kısa zamanda yapıyoruz olacağız. Yine öteki Halk Müziği Bahçelerinin projeleri de bu sürede tamamlanacak. Süreç zarfında onların da imalatlarına geçiyor olacağız. Millete hizmet etme namına tevazu göstererek, üretmek namına yapılması gereken neyse teknik eleman olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, bir vatandaş ve hemşehriniz olarak yapılması gereken neyse bunların hepsini el birliği içinde yapmaya geldik.” diye konuştu.

“KONYA BÜYÜK KASABA HASTANESİNİ 2019’UN SONUNA GELIŞTIRMEK İSTİYORUZ”

Ziyaret sonrası konuşan Afiyet Bakanı Fahrettin Koca ise, Konya Kent Hastanesini 2019 yılı sonuna açmayı planladıklarını söyledi.