Bakan Çavuşoğlu: Bu Saldırıların Olabileceğini Öngörüyorduk (3)

Bakan Çavuşoğlu: Bu Saldırıların Olabileceğini Öngörüyorduk (3)
Bakan Çavuşoğlu: Bu Saldırıların Olabileceğini Öngörüyorduk (3)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘BU BİR SALDIRIDIR, GEÇECEK’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesine yayınlama yapan Yeni Alanya Gazetesi’nin 51’inci yıl dönümü kutlama törenine katıldı. Törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na alt yaklaşık 50 cemiyet başkanı, protokol üyeleri ve davetliler de yer aldı. Törende konuşan Bakan Çavuşoğlu, dövizdeki dalgalanmalara değindi. Döviz dalgalanmalarının hamle olduğunu belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu bir saldırıdır, geçecek. Cumhurbaşkanlığımızın da liderliğinde ciddi çalışıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Kuvvetli bir banka disiplinimiz var. Finansal disiplinimizi asla bozmadık. Merkez Bankası rezervlerimiz de o kadar. Bu saldırının ardındaki yalnızca ABD var dersek aldanırız. Bir Takım ülkelerin olduğunu biliyoruz, kardeş Müslüman ülkeler de var. Bunun üstesinden de geleceğiz. Krizlerde nasıl güçlendiysek, bunu da atlatacağız. Bu krizi atlattıktan sonradan, Türkiye’yi kimse tutamaz. Alt yapıda, üst yapıda bütün hedeflerimize ulaşacağız. Allah’tan diğer kimse bizi yolumuzdan  döndüremez. Milletçe tek kalp olduk. Bu süreçte milletimizin sergilediği duruş çok manâlı oy versin ya da vermesin. MHP’yle ittifak kurduk, oy verenler değin vermeyenlerden de çok ciddi takviye gördük. Uyanan bir milletiz. Aralıksız ‘Bundan nasıl avantaj sağlayabiliriz’ diye düşünenler, ahlak olmayan, kanuna aykırı hareket eden var. Devlet bunlardan hesabını sorar. Kanuna tutarsız hareket edenlerden devlet hesap sorar ve soracaktır” dedi.

‘ABD İLE SURİYE KONUSUNDA TEMASLARIMIZ VAR’

İdlib konusuna da değinen Çavuşoğlu, “İnsani dramların yaşanmaması, felaketlerin yanı başımızda ortaya çıkmaması için uğraş sarf ediliyor. İnsani politikamız gereği, bu çatışmaları durdurmak için ikili ve üçlü düzeyde yoğun uğraş sarf ediyoruz. Suriye’yle yakından ilgilenen tüm aktörlerle temasımız var. ABD’yle Suriye konusunda da temaslarımız var. O başkadır, bu başkadır. Bu uluslararası mücadele gerektiren bir durumdur. İnsani dış politikamızın gereği olarak göç oluşmaması, insanların evlerini terk etmemesi ve yüzlerce insanın ölmemesi için çabamızı sarf edeceğiz. derhal bizi sevenlerin ve sevmeyenlerin söylediği, ‘Bunu engellerse Türkiye engeller.’ Türkiye’nin Suriye politikasını, Suriye’nin geleceğini düşünen ve teröristlerden temizlenmesi için mücadele sarf eden şehit veren bir ülke olduğumuz için, cümbür cemaat Türkiye’ye güveniyor” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda bütün cemiyet başkanları, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na kentlerine özgü hediyeler verdi. Pasta kesiminin arkasından kutlamalar Neco konseriyle devam etti.

Engin ANAK/ALANYA (Antalya),