Bakan Albayrak’tan Fransa’da kritik irtifa

Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik irtifa
Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik irtifa
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Patent Albayrak Fransa’da mevkidaşı La Maire ile bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasındaki idareli işbirliği ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları ele alındı.

Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik zirve

Hazine ve Maliye Bakanı Patent Albayrak bakanlık binasında Fransız mevkidaşı kadar kapıda karşıladı. Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile görüşme gerçekleştiren Albayrak heyetler arası görüşmeden hemen sonradan basın açıklaması yapacak.

Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik zirve

ADB YAPTIRIMLARI ELE ALINDI

1 saat süren görüşmenin ardından birincil sözü bölge La Maire, başta ABD’nin Türkiye ve Avrupa’ya yönelik hileli yaptırımların görüşüldüğünü belirtti.

Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik zirve

Bakan Albayrak, sıcak bir ortamda başbaşa ve heyetlerarası geçen görüşmede ABD’nin Türkiye ve AB’ye karşın siyasi motivasyonla atılan yaptırımların görüşüldüğünü belirtti. Bakan Albayrak’ın açıklamaları şöyle:Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik zirve

DOLAR GÜVENİLİR DEĞIL, EURO İLE TİCARET AĞIRLIK KAZANIYOR

İki müttefik ülke olarak iki taraflı hareket etme kararı aldık. Fransa bu sağlığa zararlı adımlar aleyhinde dostluğunu esirgemedi. İki ülkenin ticari hesaplı hacmi dediğimiz 14 milyar Euro olan hacmi 20 milyar euroya çıkarmayı konuştuk. Atılan adımların Amerikanın  itibarını zedelediği gibi yanlızlaştırdı

Dolar, küresel ticarette güvenilir bir çalgı olma özelliğini kaybetti. Euro ile ticareti ileri nakliye konusu önem kazanıyor.

Bakan Albayrak'tan Fransa'da kritik zirve

İRAN KONUSU MASAYA YATIRILDI

Türkiye olarak bu süreçte Dünya Ticaret örgütü anlaşmaya uymayan vegiler konusunda Dünya Ticaret Örgütü konusunu ele aldık. Birlikte yol almak iki ülkenin çıkarına olacağı çok açıktır. İran konusunu konuştuk.

Türkiye bölgedeki istikrarlı liman olan fazla nadir ülkelerden biridir. Bugün bir defa daha bunu ortaya koyduk ama Amerika ve İran konusunda da aynı konuda düşünüyor ve birlikte hareket etme kararı aldık.