Bakan Albayrak: Tüm kurumlarımızla teyakkuzda olmalıyız

Bakan Albayrak: Tüm kurumlarımızla teyakkuzda olmalıyız
Bakan Albayrak: Tüm kurumlarımızla teyakkuzda olmalıyız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Patent Albayrak, “Birlikte Kazanacağız: KOBİ Yardım Kredisi Tanıtımı”na katılım sağladı.

Burada manâlı mesajlar veren Albayrak, “Yaşanan her gelişmede ekonomide dalgalanmalar olmaması için fazla kısa, kısa, orta ve uzun vadeli aksiyon planlarını hayata dinmek zorundayız.” dedi.

Berat Albayrak: Kısa orta uzun vadeli planlar olacak

Bakan Albayrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“SONUNDA KAZANACAĞIZ DEDİK”

“Ekonomimize yapılan saldırılar aleyhinde ‘sonunda kazanacağız’ dedik. Bugün dünyaya çok dinç bir birliktelik fotoğrafı sunuyoruz.

“TÜRKİYE OLARAK KENETLENİYORUZ”

Aleyhinde karşıya kaldığımız bu sınamadan çok daha dinç çıkabilmek için Türkiye olarak kenetliyoruz. Türkiye’yi fazla daha zinde bir ekonomiye kavuştıracağız.

Atmamız gereken adımları fazla lakin mükemmel biliyoruz. Çok daha dinç bir ekonomiye kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

“KAMUDAKİ TASARRUF SÜRECİNİ DAHA ETKIN SÜRDÜRECEĞİZ”

Hiç olmadığı kadar zinde bir mali disiplin süreciyle ilgili adımları atmaya başladık. Kamuda başlattığımız tasarruf sürecini daha etkili şekilde sürdüreceğiz fazla ama fazla istikrarlı bir irade var bugün Türkiye’de.

“ADIMLARIMIZI ATTIK”

Idareli dengelenme, sürdürülebilir ve sağlık çoğalma ve daha adaletli paylaşım üstüne başlattığımız değişimi önümzdeki dönemde göreceğiz. Parasal disiplin süreciyle ilgili adımları attık.

“ALDIĞIMIZ KARARLARI OVP’DE GÖRECEKSİNİZ”

Enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi açıklama ettik. Cari açığı düşürme, ihracatı artırma hedeflerine kanalize olacağız. Alacağımız kararları orta vadeli programda göreceksiniz.

“ARALIKSIZ TEYAKKUZDA OLMAMIZ GEREKEN BİR SÜREÇTEYİZ”

Kesintisiz teyakkuzda olmamız gereken bir süreçteyiz. 7/24 sahadayız. Bankalarımız çok sağlam ve dinç bir şekilde yollarına belli adımlarla devam ediyor. Kredi kuruluşları art niyetle bankaları maksat aldı.

Gerçek sektörümüzü de sonuna kadar desteklediğimizi her tarafta ifade ettik. Güçlü refleksler geliştirmek ve planları hayata devretmek zorundayız.”