Bakan Akar’dan, ABD’ye, ‘Suriye Sınırında Oluşturulması Planlanan Gözlem Noktası’ Tepkisi

Bakan Akar'dan, ABD'ye, 'Suriye Sınırında Oluşturulması Planlanan Gözlem Noktası' Tepkisi
Bakan Akar'dan, ABD'ye, 'Suriye Sınırında Oluşturulması Planlanan Gözlem Noktası' Tepkisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD kadar Suriye sınırında oluşturulması planlanan gözlem noktaları konusunda ABD Genelkurmay Başkanı Josehp Dunford ile görüştüğünü belirterek, “Görüşmeler sırasında keza askeri hem sivil muhataplarımıza farklı alanlara yönlendirilmiş şekillerde rahatsızlığımızı her zaman açıklama ettik” dedi.

Ulusal Savunma Bakanı Akar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ulusal Savunma Üniversitesinde görevli askeri öğretmenleri kabul etti. Bakanlıktaki görüşmede, geleceğin sağlam temeller üzerine inşasında en manâlı unsurun eğitim olduğunu vurgulayan Akar, eğitim sisteminin en esas öğelerinden birinin de öğretmenler olduğunu kaydetti. Akar, yarınların teminatı genç nesillerin milli ve manevi değerlerine ast, aralıksız araştıran ve sorgulayan, ülkesi için azimle çalışan, çağının gerektirdiği niteliklere sahip özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirilmesinde öğretmenlere kayda değer sorumluluklar düştüğünü dile getirdi.

Akar, kabulün arkasında ABD kadar Suriye sınırında oluşturulması planlanan gözlem noktalarına ilişkin bir soru üzerine, bu konunun Kanada’da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile yaptığı görüşmede de konuşulduğunu bildirdi. ABD askerleri kadar Suriye sınırına kurulacak gözlem noktalarının Türkiye’deki algıyı son derece negatif etkileyeceğini Dunford’a ilettiğini belirten Akar, “Burada ‘ABD askerlerinin bir şekilde terörist YPG’lileri koruyor, onları perdeliyor’ şeklinde bir algıya sebep olabileceğini görüşmelerimiz esnasında söyledim. Görüşmeler sırasında keza askeri hem sivil muhataplarımıza değişik şekillerde rahatsızlığımızı her zaman ifade ettik. Bu nesil uygulamaların bölgedeki kompleks durumu çok daha kompleks ışık halkası getireceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bunlara lüzum olmadığını da betimlemek istiyorum” diye konuştu.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırlarının ötesinden gelebilecek her türlü risk ve tehdide karşısında gerekli tedbirleri alacağından hiçkimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurgulayarak, “ABD’li müttefiklerimizin PKK’dan hiçbir farkı olmayan terörist YPG’lilerle ilişkilerini bir an önce kesmesini bekliyoruz” dedi. – ANKARA