Bahçeli’den ABD ve Trump’a tepki

Bahçeli'den ABD ve Trump'a tepki
Bahçeli'den ABD ve Trump'a tepki
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulununan Bahçeli’ye MHP’nin bozdurduğu dövizlerin ne kadar olduğu soruldu.

“HAZINE YARDIMLARI DIŞINDA PARA DEĞIL”

Bahçeli şu yanıtı verdi: “MHP hazine yardımının dıştan hiçbir kişi kurum ve kuruluşa el açmaz. Hazineden ne almışsak partimizi onunla yönetmeye çalışırız. giderken dövize bağlanmış olan banka mevduatlarımız da bulunmaktadır. Ne değin paramızın olduğunu merak edenler bankadan sorabilirler.

Lakin esas merak edilenler holdinglerden beslenenlerin kimler olduğu, ne kadarını dolar, ne kadarını euro, ne kadarını da Türk parası aldıklarını öğprenmek isteriz. Orada Türk parası yoktur, döviz ve euro vardır.”

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

“Türkiye bir yanda ekonomik afetin içine çekilmek istenirken, dahası doğal afetlerle boğuşmaktadır. Sel ve yangın felaketleri hepimizi derinden üzmüştür. Ordu’da yaşanan su baskınları, su baskını felaketleri, taşkınlar yüzbinlerce vatandaşımızın hasar görmesine yol açmıştır.

İnanıyorum ancak facia bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yaraları hızla sarılacaktır. Fazla yağışlardan heder olan fındık üreticilerine acele desteğin verileceğinden ümit ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

“MÜTTEFİK OLMANIN BİR ADABI, ANLAMI VARDIR”

Müttefik olmanın kavrayıcı bir adabı, kuşatıcı bir anlamı vardır ve olmalıdır. Buna bağlı ve sadık kalındığı müddetçe ilişkiler istikrarlı olacaktır. Hiçbir ittifak ilişkisi tek yanlı işlemeyecektir. Türkiye-ABD aralarında kurulan stretejik nitelikli ittifakın mazisi eskiye dayanmaktadır.

Yürütülen ittifak nice zorlukları aşarak bugünlere gelmiştir. Türkiye, politikalarını belirlerken müttefikliğe gölge düşürmemeye itina göstermiştir. Benzer siyasi tutumu ABD yönetiminden göremediğimiz de bir gerçektir.

Türkiye ABD menşeli açık ya da örtülü operasyonlara maruz kalmıştır. ABD’nin başkanlık koltuğunda skandal ve agresif bir şahıs oturmaktadır. Trump hiçbir değer ve ölçüyü tanımamaktadır, başına buyruktur, kabadır, kontrolsüzdür. Müttefikliği çiviye asmaktadır. ABD Başkanı ve çevreleri Türkiye’nin hesaplı sistemini düşürmeye odaklanmıştır. Trump müttefiklik hukukunu değil saymıştır.

“YAŞANANLAR UTAN VERİCİDİR, AYIP VE AHLAKSIZLIKTIR”

Yaşananlar utanç vericidir, ayıp ve ahlaksızlıktır. Türkiye alışılmadık bir saldırı altındadır. Türk ekonomisinin zaafları varsa da bunlar dövizdeki tırmanışın nedeni değildir. Trump güvenli olmayan bir alçalmanın tarafı haline gelmiştir. Yaptırım tehditleri, sorunlu beyanatlar kaosa dönüşmüştür. Bu durum kabul edilemez bir ilkelliktir.

Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye’yi sindireceğini, pes ettireceğini sanan evanjelist danışıklı dövüş bozguna uğrayacaktır. 81 milyon Türk vatandaşı korkusuzca durmaktadır. Trump’ın Türkiye aleyhine servis ettiği Twitter mesajları Türk milletine sökmeyecektir.

“TRUMP BİR PAPAZIN PEŞİNE DÜŞMÜŞTÜR”

ABD yönetimi büyük bir yanlış ve yozlaşmanın ortasındadır. Hata üzerine hata yapmaktadır. Trump, bir papazın peşine düşmüştür. Papaz ancak şaibelidir. FETÖ ve PKK ile bağlantıları ortaya çıkmış ve suçludur. ABD yönetimis papaz uğruna Türkiye ile köprüleri atacak bir duruma gelmiştir. Bu papaz niye bu kadar mühimdir? Nedir gizlenen? Hangi kirli ilişkilerdir üzeri bastırılan?

ABD’yi bir papaz için gemileri yakmaya götüren esas sebepleri milletimiz Amerikan halkı ne zaman öğrenecektir?

Pensilvanya’daki hain ülkemize iade edilirse papazın teslimi de gündeme gelebilecektir. Trump dünya ekonomisinin yüzde 60’ını oluşturan 30’a yakın ülkeyle müşterek olarak mevzilenmiştir. Bu gidişle ABD okyanusun karşı kıyısındaki düşman kampı olarak sivrilecektir.

ABD’nin Türkiye hazımsızlığı ileri boyuttadır. İstiyorlar ama ağızlarına bakalım karşılarında el pençe divan duralım. ABD Türk milletini ya tanımıyor ya da tanımak istemiyor. Değil Trump yok döviz dünya üzerimize geldi ulusal ve manevi haklarımızdan bir adım geri adım atan onlar gibi namerttir.”