Bahçeli: Erken seçim arzu etmek doğru yok

Bahçeli: Erken seçim arzu etmek doğru yok
Bahçeli: Erken seçim arzu etmek doğru yok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bahçeli, ABD Başkanı Trump ile ilgili soruya “Brunson’ı bizden daha pozitif sevenle bizim işimiz yok.” dedi. Yerel seçimlerin erken olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Bahçeli, “Bir Takım çevreler erken seçimi gündeme getiriyor. Bilhassa mahalli idareler seçimlerini gündeme taşıyorlar, bu içten değildir.” yanıtını verdi.

Bahçeli: Erken seçim istemek doğru değil

Bahçeli şöyle konuştu:

“EN GEÇ 31 MART’TA YAPILMALIDIR”

“Şu lahza Türkiye fazla manâlı ekonomi ve siyasal sorunları yaşadığı bir ortamda, bazı çevreler seçimi gündeme getiriyorlar. Mahal idareler seçimini gündeme taşıyorlar. Bu doğru değildir. Niçin dürüst değildir? Geçmişte erken seçimi düşünen bir siyasi hareket olarak genel seçimlerde daima açıklama ettiğimiz şekliyle lakin derhal 31 Mart 2019’da en geç mahal idareler seçimlerinin yapılması lazımdır. Bunu seçim takvimiyle ilişkilendirdiğinizde, 1 Ocak 2019’da mahal idareler tercih takvimine girmiş olacaktır.

“TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLER”

Hal böyle olunca, zaman çok dardır. Hele hele her partinin 20 bine aşkın belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçtirdiği bir seçimi daha kısaltmak, en ince ayrıntısına kadar Türkiye’yi bir kaosa çekmek olur. Bunun için mahal idareler seçimi vaktinde yapılmalıdır.

Siyasi partiler aralarında ittifak laf konusu olmaz. Çünkü her ilçe ve beldede ortaya çıkmış olan adaylar, ya akrabalarıyla, ya köylüsüyle bir dayanışma içerisinde bulunarak seçimi sürdürmektedir. Bunlar içinde değişik partilerden halk da bulunmaktadır. Yani doğal bir ittifak adayın ve belediye meclis üyesi insanların varlığıyla sağlanmaktadır.

“İSTERLERSE IRK İTTİFAKINI DENESİNLER”

Bazıları vardır hiç oy alamamaktadır, bazıları hiç beklenmediği yerden oy almaktadır. Bunu partiler arasında bir ittifak şeklinde yorumlayarak, işte birilerinin halk müziği ittifakıyla tekrar yarışa sokma hevesi kursaklarında kalır. Böyle bir şey olmaz.

İsterse denesinler insanlar ittifakını… Değişik adaylar çıktığı vakit ne CHP ne de diğerleri o adaylar arasında bütünlük sağlamakta güçlük çekerler. İşin tabiatı bu.”

Bahçeli: Erken seçim istemek doğru değil