Bahçeli affetme konusunda geri adım atmıyor

Bahçeli affetme konusunda geri adım atmıyor
Bahçeli affetme konusunda geri adım atmıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MYK toplantısı sonrası açıklamalarda yer alan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ’in “Af gündemimizde değil” sözleri MHP ’de de dikkatle izlenirken, MHP’nin, affetme teklifini TBMM’ye sunma konusunda istikrarlı olduğu belirtildi.

‘ŞARTLAR İNSAN HAKLARINA AYKIRI’

Milliyet’in haberine kadar, MHP kulislerinde cezaevlerindeki kapasite sorunu ile tutsak ve hükümlü sayısına göze çarpan edilerek, affetme konusu gündemde tutulmaya devam ediliyor. Partililer koğuşlarda nöbetleşe uyuma gibi insan haklarına tutarsız şartların bulunduğuna dikkat çekiyor.

“VAZGEÇMEMİZ LAF KONUSU DEĞIL”

Devlet Bahçeli’nin bağışlama düzenlemesinden vazgeçmelerinin söz konusu olmayacağını, tercih beyannamesinde yer aldığı gibi sonuna kadar, aynı kararlılıkla takibini yapacaklarını dile getirdiği öğrenildi.

Bahçeli af konusunda geri adım atmıyor

“KENDİ TAKDİRLERİ”

Milletvekili sayısının 50 olduğunu ve yapabileceklerinin en iyisini yapacaklarını vurgulayan Bahçeli, AK Parti’nin MHP’nin af isteği karşısındaki duruşunu, “kendi takdirleri” diye değerlendirdi.

“TOPLUMSAL BİR GEREKSINIM”

Bahçeli konuyu“Affetme konusu toplumsal bir ihtiyaç haline geldi. Bu konuda bizim geri adım atmamız düşünülemez.” biçiminde yorumluyor.