Aziz Sancar evrim tartışmalarını baştan alevlendirdi

Aziz Sancar evrim tartışmalarını baştan alevlendirdi
Aziz Sancar evrim tartışmalarını baştan alevlendirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2

Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar geçtiğimiz yıl Evrim Teorisi ile ilgili “Ben Müslümanım ve Müslüman olduğumu tekrar söylüyorum. Ben Allah’a inanıyorum. İsteyen evrime inanır, isteyen inanmaz.” sözlerini söylemiş ve Türk akademisyenlerin tepkisini çekmişti.

“BAŞIM EVRİM KONUSUYLA DERDE GİRMİŞTİ”

Bugün Cumhuriyet’ten Orhan Bursalı’ya konuşan Sancar, konuya bitmiş değindi.

Bilimin bu dünyaya ilişkin bir durum olduğununun altını çizen Sancar, “Ve bilimsel hafıza ve bilimsel yöntemlerle bu dünyada olan biteni anlayabiliriz. Biliyorsun başım evrim konusuyla derde girmişti” dedi ve şöyle devam etti:

BİLİMSEL KONULAR DİNLE ÇÖZÜLMEZ

“Azerbaycan’da bir öğrenci merakından sormuştu. Ona şunu bildirmek istiyordum: Bak ben Müslümanım, bununla beraber moleküler biyoloji ve biyokimya yapıyorum, bu araştırmalarımda dini düşünmüyorum. Bilimsel konular dini inançlarla çözülecek konular yok.

Benim bu çocuklarla toplantım saat 16’da olacaktı, program sarktı, saat akşam 8’e gelmiş. Manevi kızım Rose fazla acıkmış bir lahza önce gidelim diyor, ben de çok yorulmuşum. hesapsızca bir şeyler bildirmek ve kısa kesmek istedim.

“SÖZLERİMİ ‘SANCAR EVRİME KARŞI’ DİYE YAYDILAR”

Demek istediğim şuydu, bilim yaparken Allahım inşallah bu deney çalışır, derim. Fakat Allahım bu deneyi çalıştır demem. O hengâmede öyle çıktı ağzımdan, insanlar zaten ortalığı karıştırmak için bir niçin arıyor. Keza sözlerimin sadece bir kısmı alınmış. Aziz Sancar evrime aleyhinde diye yaymışlar.”

Aziz Sancar evrim tartışmalarını yeniden alevlendirdi

Aziz Sancar evrim tartışmalarını yeniden alevlendirdi