Az bütçeyle evimizi nasıl değiştiririz

Az bütçeyle evimizi nasıl değiştiririz
Az bütçeyle evimizi nasıl değiştiririz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Duvarları boyamak evde yapabileceğiniz en büyük değişikliklerden biridir. 2 teneke boya pekala da yatak odanızın duvarlarını yenilemeye yetecektir” diyen FSMS Grup Mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, “Tüm duvarları boyamak yerine tek bir duvarı boyamak da bir seçenektir. 2.5 litrelik bir badana ile yatak odanızda size rahat verecek bir renkle tek bir duvarınızı boyamayı düşünebilirsiniz” biçiminde bir öneride de bulundu.

Sezonun renkleri olan hardal sarısı, indigo mavisi, altın, bronz, zümrüt yeşiline bir kısmet tahsis etmek gerektiğini de bilhassa vurgulayan Mimar Demircan, evinde değişiklik gerçekleştirmek isteyenler için bakalım diğer hangi önerilerde bulundu…

Az bütçeyle evimizi nasıl değiştiririz

Evimi nasıl yenilerim

Mimar Demircan, “Evimi nasıl yenileyebilirim sorusundan önce kendinize hangi eşyalardan kurtulabilirim?” diye sormanın daha içten olduğunu vurgulayarak, “Hasar görmüş, zedelenmiş eşyaları bakım yapmak ya da onları evden dışlamak ilk operasyon olmalıdır” biçiminde fiikir verdi.

Önerilerine ise, “Yalnızca mobilyalar değil, duvarda asılı duran tablolar, eskimiş mutfak eşyaları, rengi solmuş yastıklar, nevresimler… Tüm bunlardan kurtulduktan sonradan yeni bir gözle evinizi yenilemeyi planlayabilirsiniz” şeklinde devam etti.

Az bütçeyle evimizi nasıl değiştirirz

Aksesuarlarınızı kendiniz yapabilirsiniz

Mimar Demircan, “Kendi çerçevelerinizi süsleyebilir, bu yılın modası olan makreme ile uğraşabilir, örgü seviyorsanız nostaljik bir görünüme katkı yapacak olan yastık kılıfları örebilirsiniz” dedi. ve ayrıca “Seksenlerin geri dönüşte olduğu bu günlerde online tablo alışverişi yapabilir; mutlaka evinize yakışır bir şeyler bulabilirsiniz” diye de önerdi.

Az bütçeyle evimizi nasıl değiştirirz

Eksik bütçeyle evde değişiklik önerileri

Mimar Demircan’ın az bir bütçeyle evde değiştirme gerçekleştirmek isteyenlere diğer önerileri ise şöyle:

– Büyük yapraklı dokuma ürünlerinin yükselişte olduğu bu dönemde yeniden bu trende yerinde bir perde siparişi verebilirsiniz.

– Evinize bolca bitki alabilirsiniz.

– Büyük yapraklı yastıklarla evde orman havası yakalayabilirsiniz.

– Online dekorasyon mağazalarını takip edin. Birçok mobilya ve aksesuarı fazla uygun fiyatlarla bulmanız mümkün.

– Antikacıları, ikinci el dükkanlarını, sahafları dolaşın. Hiç ummadığınız güzellikte çoğu ürünü buralarda bulabilir, evinize fantastik bir tutam katabilirsiniz.

– Tüm koltuklarınızı kaplatmak yerine tek bir parçayı; örneğin bir berjeri ya da pufu kaplatın. Büyük bir fark yarattığını göreceksiniz.

Az bütçeyle evimizi nasıl değiştiririz

– Ayna kullanın. Aynalar evde değişiklik yapmak için idealdir. Birkaçını birdenbire tek bir yerde kullanarak ferah bir görünüm yaratabilirsiniz.

– Aydınlatmalarınızı dğpiştirebilirsiniz; tavandaki avize deliğini kapatıp büyük şapkalı bir lambader kullanmaya başlayın, her zamanki eşyalarınız gözünüze farklı görünecektir.

– her zaman evinizde bir şömine keyfi yapmak istediniz fakat teknik sıkıntılardan dolayı olmadıysa, elektrikli bir şömine alarak bu arzunuzu gerçekleştirebilirsiniz.