Ayder Kardan Adam Şenliğine Yoğun İlgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’deki Şenlikte 13 Kişi Yaralandı.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Kardan Adam Şenliği başladı. Şenlikte yamaçtan aşağıya kayan vatandaşlardan 13’ü çeşitli yerlerinden yaralandı!
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda bu yıl 11.’si gerçekleştirilen Kardan Adam Şenliği yoğun katılım ile başladı.
İki gün sürecek etkinliklerin ilk gününde katılımcılar, soğuğa rağmen çalan tulum eşliğinde saatlerde horon oynadı.

Her yaş gurubundan yerli ve yabancı turistler yanlarında getirdikleri naylon, kızak ve şambrelle kayarak doyasıya eğlendi. Etkinlikte küçük kazalar da yaşandı. Hızını alıp duramayan amatör kayakçılar kendilerini izleyen seyircilere çarptı. Bu sırada 13 kişi yaralandı.
Kardan Adam Şenliği’ne katılan turistler çok eğlendiklerini belirterek önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan etkinliklerde organizenin daha iyi yapılmasını istediler. Şenliğe Trabzon’dan gelen Ayşe Uçar (40) yaptığı açıklamada, ”Buraya Trabzon’dan geldik çok eğlenceli buldum ancak organize daha iyi olabilirdi. Epey bir insan yaralanabilirdi. Buna bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlü doğa güzel kar yağışı güzel ve renkli bir gün oldu diyebiliriz” ifadesini kullandı.
Öte yandan Kardan Adam Şenliği’nde yapılması düşünülen konserler ve müzik eğlence programları devam etmekte olan ’’Zeytin Dalı Harekâtı’’ nedeniyle iptal edildi.