Ay çekirdeği Alzheimer ’ı önlüyor

Ay çekirdeği Alzheimer ’ı önlüyor
Ay çekirdeği Alzheimer ’ı önlüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAFIZA KAYBI TÜRKİYE ’DE YÜKSELİŞTE

Türk nüfusu içinde öyle yaygın görülüyor ama, böylece çok kişi bunu yaşlanmanın bir parçası olarak geçiştiriyor. Alzheimer hastalığı da Türkiye ’de yükselişte; bugün aşağı yukarı yarım milyon vatandaşı etkiliyor. Mevcut nüfusun devamlı yaşlanması sebebiyle bu rakamların 2030 yılı itibariyle iki katına, 2050 yılına kadar ise üç katına çıkması bekleniyor. öte yandan, şiddeti ne olursa olsun amnezi “olağan” yaşlanmanın bir parçası değil.

Ay çekirdeği Alzheimer ’ı önlüyor

E VİTAMİNİ İLE DOYMUŞ

Bu olgular, tamamıyla değilse de büyük oranda dinç beslenme ve yaşam tarzıyla önlenebilen hayat tarzıyla ilgili. Türkiye ’de çerez olarak tüketilen ay çekirdeği de, göz ardı edilemeyecek denli besleyici olabilir. Diğer çerezlerin yanı sıra bu minik çekirdekler, fikir hırsızı Alzheimer hastalığına karşısında korunmaya tezgâhtar olabilecek bir gıda olan E vitamini ile batmiş.

Ay çekirdeği Alzheimer ’ı önlüyor

AÇLIĞI BASTIRIYOR, PROTEİN SAĞLIYOR

Ay çekirdeğinin, E vitamini bakımından zengin olduğu belirtiliyor. Dörtte bir kase çekirdekte tokoferol formunda 8.35 mg bulunuyor. E vitamini, hür radikallerin yok edici etkilerini durdurarak hücreli çeperi hasarını önlüyor ve enflamasyonun önlenmesine yardımcı olurken, spor sonrası toparlanma sürecini de hızlandırabiliyor. Ayrıca, kalbi koruyucu etkisi de bulunuyor. Ay çekirdeğinin bir öteki avantajı da, açlığı bastırmak. Ayrıca aç kalmıyor ayrıca de protein almış oluyorsunuz.