Atatürk’ün mücadelesi ve hayatı tek kitapta

Atatürk'ün mücadelesi ve hayatı tek kitapta
Atatürk'ün mücadelesi ve hayatı tek kitapta
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ipek Çalışlar, Yapı Kredi Yayınları ’ndan çıkan Mustafa Kemal Atatürk Mücadelesi ve Özel Hayatı’nda Ali Rıza Efendi’nin Zübeyde Hanım’a sevdalanmasını, nikahlandıkları günü; doğumundan itibaren Mustafa Kemal’in hayatını yepyeni bilgiler ışığında yazdı.

ROMAN TADINDA

Bu kitapla Selanik’teki hayatlarının ve Pembe Ev’in hikayesini Zübeyde Hanım’ın anlatımından okurken, tapu belgelerinden yaşadıkları mahalleyi ve sahip oldukları evleri keşfedecek, kitaptaki krokiyle Selanik’teki Atatürk’ün hayatıyla bağlantılı kayda değer mekanları daha kolay bulup gezeceksiniz.

Çalışlar’ın roman akıcılığında kaleme aldığı “Mustafa Kemal Atatürk Mücadelesi ve Özel Hayatı”, Mustafa Kemal’in yaşadığı yerlere yapılan yolculuklara, tanıklıklara ve belgelere dayanıyor.

VARLIKLI KAYNAKÇA

Anlatıya eşlik eden fotoğraflar ve varlikli kaynakçasıyla özgün olan bu biyografi, Mustafa Kemal ’in özel hayatını ve mücadelesini bir arada inceliyor. Birincil sevdalanmalarını ve tuttuğu birincil anı defterini kız kardeşi Makbule’nin anlatımlarından öğrendiğimiz kitapta, duygu ve düşünce dünyasını ise bizzat Mustafa Kemal ’in kendi kaleminden okuyoruz.

FARKLI BİR ATATÜRK PORTRESİ

Annesine yazdığı 1919 tarihli bir mektupla ülkenin başına geçme sürecine şahitlik ederken; cepheden yazdığı bir mektupla da arkadaşı Madam Corinne’den roman isteyen, Trablusgarp çölünde savaşan askerleri için beyaz örtülü, çatal bıçaklı sofralar hazırlatan bambaşka bir Mustafa Kemal ’le tanışıyoruz.

Atatürk'ün mücadelesi ve hayatı tek kitapta