Aselsan’dan dev bilanço

Aselsan'dan dev bilanço
Aselsan'dan dev bilanço
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aselsan, ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Aselsan, ikinci çeyrekte 590,4 milyon lira net kar ederek piyasa beklentisi olan 443,8 milyon lirayı yüzde 42 oranında geride bıraktı.

Keza 590,4 milyon liralık net kar, önceki yılın benzer mukayese döneminin yüzde 194 üzerinde. Altı aylık dönemde ise ilk çeyrekteki karla birlikte toplam dönemsel net kar 941,8 milyon lira ile 2017’nin Ocak-Haziran döneminin yüzde 72,9 üstünde.

SATIŞ DEĞERLERİNİN ÜZERINDE

Ziraat Yatırım, Aselsan bilançosuna ilişkin değerlendirmesinde, “Tahminimizdeki sapmada satmak gelirlerinin beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi etkili olmuştur.” dedi.

Aselsan’ın satmak gelirleri ikinci çeyrekte bir önceki yılın benzer dönemine göre yüzde 68,3 oranında artarak 1 milyar 914 milyon TL oldu.

Aselsan'dan dev bilanço

KASIT FİYAT YUKARI ÇEKİLDİ

Vakıf Yatırım ise “Özellikle kuvvetli operasyonel çoğaltma net karın beklentileri aşmasına niçin olurken, operasyonel olmayan kalemler de buna destek oldu. Piyasa beklentilerinin epeyce üstünde gerçekleşen sonuçlar ve Şirketin yılsonu tahminlerini yukarı revize etmesi ile birlikte piyasada hisseye karşın yukarı yönlü güncellemelerin geleceğini düşünüyoruz.” dedi.

Kurum, ikinci çeyrek mali sonuçlarının arkasında tahmin ve varsayımlarında yaptığımız güncellemeler sonucunda, Aselsan için 12 aylık gaye fiyatını 38,2 TL’den 42,1 TL’ye yükseltti, uzun vadeli önerisini “AL”, kısa vadeli önerisini “Endeksin Üstünde Getiri” olarak korudu.

Aselsan'dan dev bilanço

2018 BEKLENTİLERİ ARTTI

Aselsan yönetimi, olumlu ilk güya sonuçları ardından 2018 yılı beklentilerini de yukarı yönde güncelledi. Aselsan 2018 yılında satış gelirlerinde yüzde 25-35 arası olan yükselme beklentisini yüzde 40’ın üstüne çekerken, FAVÖK marjı beklentisini de yüzde 18-20’den yüzde 19-21’e yükseltti. Şirket 2018 yılı 650 milyon TL’lik yatırım harcaması beklentisini ise tıpkı korudu.

BAKİYE SİPARİŞ 8,1 MİLYAR DOLAR

Aselsan’ın bakiye sipariş miktarı, eklenmeye sürekli yeni projelerin katkısıyla, Mart ayı sonundaki 7,5 milyar dolarlık seviyesinden Haziran ayı sonunda 8,1 milyar dolara yükseldi. Aselsan 2018 yılı Haziran sonundan itibaren de yaklaşık 1,2 milyar dolarlık yeni sözleşmeler imzaladı.