Aristokrat: Ölümlü kaza oranı düştü lakin kaza başına ölüm oranı arttı

Aristokrat: Ölümlü kaza oranı düştü lakin kaza başına ölüm oranı arttı
Aristokrat: Ölümlü kaza oranı düştü lakin kaza başına ölüm oranı arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’dan helikopterle Balıkesir’in Susurluk ilçesine dışarı giden İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’yu, Vali Ersin Printer, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik ve Mustafa Canbey, İl Güvenlik Müdürü Cengiz Zeybek, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU HAKKINDA DATA ALDI

Bakan Soylu, polis uygulama noktasında, “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi dahilinde yol uygulamasına katılarak, yetkililerden trafik yoğunluğuyla ilgili veri aldı.

sonra gazetecilere izah etme yapan Asilzade, bayram boyunca dinlenmeden çalışan herkese teşekkür etti.

Soylu: Ölümlü kaza oranı düştü ama kaza başına ölüm oranı arttı

“ILGI ÇEKICI BİR GELİŞME DE MAALESEF ÖLÜMLERİNDE”

Soylu, tatilin ilk gününden itibaren kazaların yaşandığını belirterek, şunları kaydetti: “Ölümlü kaza oranımız düştü. Ölümlü kaza sayımız da düştü lakin aynı olayda meydana gelen ölüm sayımız maalesef arttı. Hem geçen seneyle benzer oranda gidiyoruz ayrıca de son 10 yılın ortalamasıyla benzer oranda gidiyoruz. Dün akşam itibarıyla maalesef 99 kaybımız söz konusu. Bunların büyük bir bölümü yüzde 40 civarı şehirlerarası yollarda, yüzde 30 civarı şehir içi yollarda, geri kalan bölümü de kırsal dediğimiz alanlarda, köy yollarında ya da kent ve köyleri birleştiren yollarda meydana geldi. Bu sene ilgi çekici bir gelişme de maalesef yayalara ait ölümlerinde oldu. Yani yüzde 17, yüzde 18 civarında oldu, böyle bir tablo beklemiyorduk.”