Ardeşen Gençlik Hentbol Takımı’nda Yarı Final Sevinci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupasında yarı finale yükselen Ardeşen Gençlik’in antrenörü Ali İhsan Tekin, “Tarihimizde Avrupa kupalarında ilk kez yarı final sevinci yaşıyoruz ama bunu burada bırakmak istemiyoruz” dedi.

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında İsveç’in Kristianstad takımını 28-25 yenerek yarı finale yükselen Ardeşen Gençlik’in antrenörü Ali İhsan Tekin, tarihlerinde Avrupa kupalarında ilk kez yarı final sevinci yaşadıklarını ama asıl hedeflerinin sonuna kadar giderek kupayı kaldırmak olduğunu söyledi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardeşen’deki ilk maçı 26-23 kaybettiklerini, rövanş maçına bunu telafi edebileceklerine inanarak çıktıklarını belirtti.

Rakibin ilk maçtaki hızlı atağa çıkma taktiğini ikinci maçta kendilerinin uyguladığını vurgulayan Tekin, “Rakibimizin oyunu yavaşlatmak isteyeceğini bilerek akıllı oynamak zorundaydık. Nitekim maçın ilk yarısında yakaladığımız sayı avantajını maç sonuna kadar taşımayı başardık. İlk maçta yaşadığımız defansif hataları da kapatınca turu geçen taraf olduk. Kolay olmayacağını biliyorduk ama kendimize güvenerek bu yola çıktık. İnanarak başardık.” dedi.

– “Hedefimiz büyük, inancımız tam”

Ali İhsan Tekin, küçük bir ilçe takımının Avrupa kupalarında önemli bir yere geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Avrupa yarışına çıkarken kupa hedefi ile başlamıştık. Bu takım geçmiş yıllarda defalarca yarı final kapısından döndü. Bu kez kapıdan geçmeyi başardık. Tarihimizde ilk kez yarı final sevinci yaşıyoruz ama bunu burada bırakmak istemiyoruz. Hedefimiz büyük, inancımız tam. Sonuna kadar gidip Türkiye’ye ve camiamıza bu sevinci yaşatmak istiyoruz.”

Yarı finalde Polonya’nın Perla Lublin takımıyla eşleştiklerini ifade eden Tekin, büyük hedefleri için bu maçı unutup bir an önce yarı finale odaklanmaları gerektiğini, çok zor iki karşılaşmanın kendilerini beklediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ardeşen Gençlik’in tecrübeli oyuncusu Neslihan Akcanca, Avrupa’da fileleri 42 kez havalandırarak gol kraliçeliğinde ikinci sırada yer alıyor. Neslihan Akcanca, yarışta 44 golle ilk sırada yer alan yarı finaldeki rakipleri Perla Lublin ekibinden Nocun Dagmara ile çekişiyor.